De Brujne maestro na terenu i za pregovaračkim stolom

Belgijanac je u pregovorima bacio na sto najjači adut - analitičke brojke svog nevjerovatnog uticaja na ekipu

2881 pregleda 0 komentar(a)
De Brujne je kreator igre Sitija, Foto: Beta/AP
De Brujne je kreator igre Sitija, Foto: Beta/AP

Sjani vezista Mančester sitija i selekcije Belgije, Kevin de Brujne, dobiće novi, izdašniji ugovor do 2025. godine od svog kluba.

Iako je bilo problema tokom pregovora sam De Brujne ih je riješio za pregovaračkim stolom i izdejstvovao je sve što je želio, i to bez agenta Patrika de Kostera, koji je uhapšen zbog pronevjera, a sumnja se da je oštetio i najznačajnijeg klijenta, De Brujnea.

A De Brujne je problem višemjesečnih pregovora riješio na način što je angažovao analitičare da izračunaju njegov uticaj na ekipu i rezultate Sitija, a oni su impoznatni. Tako je De Brujne tek drugi igrač Sitija proglašen najboljim u sezoni Premijer lige, nakon Vensana Kompanija 2011/2012.

De Brujne je nagradu dobio prošle godien za 13 golova i čak 20 asistencija, kojima je izjednačio rekord lige Tijerija Anrija.

"Ne mogu biti srećniji. Ovdje sam od 2015. godine i u Sitiju se osjećam kao kod kuće. Osim toga, imam identičan pogled na fudbal sa trenerom Pepom Gvardiolom i usmjereni smo na najveće ciljeve", kazao je 29-godišnji Belgijanac.

On je pregovore počeo još početkom sezone, a osim boljih uslova tražio je do kluba uvjeravanja da će uraditi sve da se domognu pehara Lige šampiona.

Bonus video: