Nema rasizma: Snimci potvrdili da igrač Kadisa nije vrijeđao tamnoputog rivala

Dijakabi je tvrdio da mu se Kala obratio riječima "crno g.....", španski fudbaler dematovao da je upotrijebio takav izraz, a to su, prenose mediji, potvrdili i snimci koji su analizirani prethodnih dana

4951 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Veliki rasistički skandal, koji je digao na noge Španiju, biće, po svemu sudeći, završen tako što će igrač Kadisa Huan Kala biti oslobođen optužbi.

Kako navode španski mediji, čelnici i komisije La Lige nisu našli dokaz za tvrdnje igrača Valensije Muktara Dijakabija da ga je Kala tokom meča, koji je odigran u nedjelju, vrijeđao na rasnoj osnovi.

Dijakabi je tvrdio da mu se Kala obratio riječima "crno g.....", španski fudbaler dematovao da je upotrijebio takav izraz, a to su, prenose mediji, potvrdili i snimci koji su analizirani prethodnih dana.

Profesionalni čitači s usana utvrdili su da je Kala koristio izraze "g.....", "ostavi me na miru" i "smiri se, šta si nervozan", a ne riječi koje bi se odnosile na boju kože i rasu fudbalera Valensije.

La Liga će, tvrde mediji, uskoro i zvanično objaviti da je Kala čist u ovom slučaju, dok će se istraga Fudbalskog saveza Španije nastaviti...

Bonus video: