Podgorica može u Evropu, Vukčević: Sada je bitno da pobijedimo Petrovac

Reprezentativni bek evrogolom protiv Titograda pomogao timu sa “DG arene” da oživi snove za evropsko ljeto

3260 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vukčević u duelu sa kolegom iz reprezentacije, Kristijanom Vuljajem (Dečić), Foto: FK Podgorica
Marko Vukčević u duelu sa kolegom iz reprezentacije, Kristijanom Vuljajem (Dečić), Foto: FK Podgorica

Podgorica ne odustaje. Sa sedam bodova u tri posljednja kola izabranici Milorada Pekovića opet su u igri za plasman u evropske kvalifkacije.

Tim sa “DG arene” imaju osam kola Telekom 1. CFL da nadomjeste pet bodova zaostatka za trećeplasiranim Dečićem i ostvare istorijski uspjeh, iako postoji mogućnost da i 4. mjesto donese plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

No, forma u kojoj se nalazi Podgorica ohrabruje, pošto je nakon remija na gostovanju Sutjesci pred svojom publikom slavila nad Rudarom i prekinula niz Pljevljaka od čak 10 utakmica bez poraza. U posljednjem kolu Podgorica je evrogolom reprezentativnog desnog beka Marka Vukčevića slavila na gostovanju OFK Titogradu.

- Samopouzdanje, ali i naša foma su izuzetni. Igramo odlično, mada fali nam realizacija. Tačnije - bolja realizacija. Mi smo Rudar dobili preokretom nakon što su bili u najboljoj seriji u ligi, potom smo dobili i teško gostovanje OFK Titogradu, i to bez prvog strijelca ekipe, Šalete Kordića, koji ima problema sa primicačem i propustio je sedam utakmica. Samo je sada važno da u narednom kolu na svom stadionu savladamo Petrovac i bićemo konkurentni u borbi za ta dva mjesta koja vode u evropske kvalifikacije - kazao je 27-godišnji desni bek Podgorice i fudbalske reprezentacije Crne Gore.

On je prvencem ove sezone, efektno u 18. minutu sa 15-ak metara iskosa sa desne strane pogodio suprotni lijevi gornji ugao gola OFK Titograda.

- Presrećan sam zbog gola, ne pogađam često mada ove sezone u prvenstvu nemam ni asistencija. Tu zamjeram mojim saigračima jer je trebalo da budu mirniji u završnici. Ipak, sada moramo biti zadovoljni jer i rezultati prate igru a do kraja ima još dosta utakmica. Mi imamo dva naredna teška gostovanja Budućnosti i Dečiću, ali ćemo izaći na teren sa stavom, pošto smo pokazali da možemo da igramo sa svima. I jedini smo, uostalom, uspjeli da od početka decembra dobijemo Rudar. I da ne uspijemo da budemo među tri ekipe, postoji šansa da trijumfom Budućnosti ili Dečića u Kupu Crne Gore se domognemo Evrope i kao četvrtoplasirani. No, mi moramo raditi i ostvariti rezultat kako ne bismo zavisili od drugih - ističe vihorni bek.

Vukčević je tokom pauze u prvenstvu bio u taboru reprezentacije u kojoj je odigrao svih 90 minuta u pobjedi nad Gibraltarom (4:1), u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022.

- Osvojili smo šest bodova iz tri utakmice, mada smatram da smo igrom zaslužili makar remi sa Norevškom i sedam bodova bi bilo odlično. Ovako... Grupa je izjednačena, nepredvidiva i, eto, nakon dvije furiozne i sjajne pobjede Turska je kući izgubila dva boda od Letonije. Smatram da ćemo u igri biti do kraja. Zadovoljan sam i minutažom, jer poziciju desnog beka pokriva jedan od naših najboljih igrača, Adam Marušić iz Lacija. I te prilike jako puno znače. Eto, nakon dobre igre i novembarske pobjede nad Kiprom od 4:0, imao sam mnogo ponuda iz inostranstva. One, međutim, nisu zadovoljile klub, a ja imam ugovor do ljeta. Igre u klubu nisu toliko cijenjene i praćene kao reprezentacija, ali bez dobrih nastupa u ligi ne može se ni do dresa nacionalne selekcije - jasan je Vukčević.

On je ponikao u Budućnosti, igrao u Olimpiji, Vojvodini, Interu iz Zaprešića, Iranu... Ipak, najveći uspjeh bila mu je sjajna igra priotiv Kipra, kojom se Crna Goar plasirala u B Ligu nacija.

- Da, bilo je lijepo vidjeti svoje ime u idealnom timu pored našeg kapitena Stevana Jovetića, i između ostalih trojice zvijezda Mančester sitija - zaključio je Vukčević.

Bonus video: