Sutjeska bi da odloži šampionsko slavlje Budućnosti, Radović: Da iskoristimo njihove mane i osvojimo tri boda

Derbi kraj Bistrice igra se sjutra od 16 časova

5076 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa februarskog meča pod Goricom, Foto: Luka Zeković
Detalj sa februarskog meča pod Goricom, Foto: Luka Zeković

Fudbaleri Sutjeske su u dobroj seriji - Nikšićani su vezali četiri meča bez poraza, nakon remija sa Rudarom i Podgoricom na domaćem terenu, savladali su OFK Titograd i Petrovac u gostima i u lijepom raspoloženju dočekuju sjutrašnji (16 časova) derbi protiv Budućnosti u okviru 29. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Budućnost sjutra može da osvoji titulu - Podgoričani imaju 23 boda više od Sutjeske i za novi trofej neophodan im je makar bod na terenu velikog rivala.

Ali, i Sutjeska ima svoje ambicije i eventualnim trijumfom učvrstila bi se na drugoj poziciji i za korak se primakla izlasku u Evropu, što je i zacrtao trener Miljan Radović.

"Ne razmišljamo o šampionskom slavlju, razmišljamo o našoj formi, koja je dobra. Imamo neke odlične utakmice za nama, tako da nas to dosta raduje. Budućnost je odlična ekipa, nadam se odličnoj utakmici i našoj pobjedi", kazao je Radović uoči nedjeljnog duela.

Sa Radovićem na klupi Sutjeska je odigrala jedan meč protiv Budućnosti. Bilo je to na startu proljećnjeg dijela šampionata, 19. februara, kada je susret pod Goricom završen neriješeno - 1:1.

"Svaka ekipa ima svoje vrline i mane. Mi, treneri i stručni štab, se trudimo da te mane iskoristimo. Budućnost ih sigurno ima, kao sve ekipe. Nadam se da ćemo iskoristiti njihove mane i uzeti tri boda", jasan je Radović.

Derbi u dobroj formi dočekuje Nikola Stijepović, koji je na posljednja dva meča zabilježio dvije asistencije. Posebno efektan pas bio je u prošlom kolu protiv Petrovca, kada je požrtvovanim klizećim startom spriječio da lopta izađe u aut i proigrao Milutina Osmajića, koji je potom zatresao mrežu.

"Očekuje nas jedna tvrda utakmica. Svaki derbi ima poseban značaj i motiv. Mi smo u prethodne dvije utakmice ostvarili bitne pobjede. Poznajemo kvalitete Budućnosti, ali mislim da bi uz našu igru i stil trebalo da slavimo kod kuće", kazao je Stijepović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: