Milinković: Ne postoji recept za remi, pobjedom do titule

Bod u Nikšiću, protiv Sutjeske (nedjelja, 16 sati) dovoljan je podgoričkim "plavim" da proslave peti šampionski naslov

8538 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost je došla na korak od formalnosti.

Potpunu dominaciju crnogorskim fudbalom može da kruniše sjutra i matematički osigura titulu, čak sedam kola prije kraja.

Bod u Nikšiću, protiv Sutjeske (nedjelja, 16 sati) dovoljan je podgoričkim "plavim" da proslave peti šampionski naslov.

“Ne znam da kažem igračima koji je to recept za igru na bod. Da postoji, vjerovatni bi ga mnogi treneri primjenili, jer do posljednjeg minuta možete da imate remi i da primite gol. Ništa ne znači ako se branite", kazao je trener Mladen Milinković, trener Budućnosti.

Za Budućnost je šampionsko slavlje na terenu najvećeg rivala dodatni motiv.

“Čeka nas utakmica koja će biti dosta drugačija nego sve prethodne, jer i jedna i druga ekipa imaju ogroman motiv da upišu tri boda. Mi pobjedom ovjeravamo titulu, a Sutjeska će uraditi sve da odloži našu šampionsku promociju“, rekao je trener Mladen Milinković.

“Bez obzira na bodovnu razliku, derbi je uvijek neizvjestan i u tom meču nema favorita, jer ga uvijek može odlučiti inspiracija nekog igrača“.

Milinković je od dolaska vodio pet derbija i upisao je četiri pobjede i remi, a Budućnost za poraz u Nikšiću ne znaju još od 23. septembra 2018.

“Žao mi je što protiv Sutjeske nećemo moći da nastupimo u najjačem sastavu kako bismo pokazali da smo dominantni u domaćem prvenstvu. Međutim, nadam se da će igrači koji dobiju šansu opravdati očekivanja“.

Budućnost će igrati bez povrijeđenih Igora Ćukovića, Nemanje Sekulića, Vladimira Perišića, suspendovanih Miomira Đuričkovića i Anta Babića, dok je nastup Miloša Raičkovića pod znakom pitanja.

“Nema skrivenih tajni između nas i Sutjeske, njima nedostaje Grivić koji je dosta bitan za igru Nikšićana, dok za nas neće igrati četiri – pet standardnih igrača i tu je možda rival u prednosti. Ali, uzdam se u želju i volju svih svojih prvotimaca, možda će neko nenadano da dobije šansu u najvećem derbiju i pokazaće svoj kvalitet“, ističe Milinković.

Bonus video: