Jezero slavilo u Golubovcima: Pavlović pogodio za tri boda, Kalezić promašio penal

Jezero na osmoj poziciji ima 30 bodova, šest manje, ali i utakmicu manje od Zete, koja je prva iznad Plavljana u bezbjednoj zoni

2945 pregleda 0 komentar(a)
Arhiva, Foto: FK Podgorica
Arhiva, Foto: FK Podgorica

Fudbaleri Jezera savladali su danas u gostima Zetu 1:0 u 29. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i upisali tri bitna boda u borbi za opstanak.

Gol vrijedan tri boda postigao je Vojin Pavlović u 71. minutu, kada je glavom na centaršut Denisa Brisuele savladao Zorana Akovića.

Zeta je mogla da izjednači - imali su domaćini penal u 80. minutu, ali je Vasko Kalezić pogodio prečku. Prethodno je Nikola Đurković u šesnaestercu oborio Mijata Lambulića.

Gol Jezera, penal Zete, ali i još jedan pokušaj Kalezića u finišu najveća su uzbuđenja na današnjoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je prilično mirno, Zeta je imala veći posjed, ali bez konkretne završnice.

Gosti su u prvih 45 minuta zaprijetili preko Marka Matanovića, čiji je udarac zaustavio Aković, kao i preko Mamadua Mendija, koji je šutirao pored gola.

I početak drugog dijela bio je sličan prvom sve do same završnice, kada su gosti zatresli mrežu i do kraja sačuvali prednost.

Jezero na osmoj poziciji ima 30 bodova, šest manje, ali i utakmicu manje od Zete, koja je prva iznad Plavljana u bezbjednoj zoni.

Zeta je doživjela šesti poraz na posljednjih sedam mečeva kod kuće - od mogućih 21 bod osvojila je samo jedan u toj negativnoj seriji.

U narednom kolu Zeta gostuje Rudaru, Jezero je domaćin Dečiću.

Bonus video: