Titograd sedam mečeva bez gola i pobjede, Rudarov korak unazad

Titograd ni na debiju novog trenera Vladimira Jankovića nije prekinuo negativne serije - sada je na sedam uzastopnih mečeva bez pobjede i bez postignutog gola

7312 pregleda 47 reakcija 3 komentar(a)
Sa meča OFK Titograd - Rudar, Foto: Savo Prelević
Sa meča OFK Titograd - Rudar, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri OFK Titograda i Rudara odigrali su neriješeno 0:0 u 29. kolu Telekom 1. CFL.

Titograd ni na debiju novog trenera Vladimira Jankovića nije prekinuo negativne serije - sada je na sedam uzastopnih mečeva bez pobjede i bez postignutog gola.

Rudar je, s druge strane, remijem napravio korak unazad u borbi za Evropu.

U dinamičnoj i otvorenoj utakmici nedostajali su golovi, a fudbaleri OFK Titograda imaju za čim da žale, jer su pružili jednu od boljih partija ove sezone...

Utakmica se vrlo brzo otvorila, a prvu veću šansu u 3. minutu imali su domaći igrači. Sjajan udarac Popovića sa 14 metara odbranio je Baltić, lopta se odbila do Škrijelja koji je nije dobro zahvatio, pa su defanzivci Rudara otklonili opasnost.

Pljevljaci brzo uzvratili. Zečević je ubacio iz kornera, Golubović pokušao sa peterca, ali su ga igrači Titograda izblokirali.

Odličan tempo utakmice u prvih 20 minuta potvrdila je nova šansa 'romantičara' sa Starog Aerodroma. Bojović je u 18. minutu odlično probio po lijevoj strani, ubacio na ivicu peterca gostiju, ali ponovo Škrijelj nije dobro reagovao.

Intenzitet igre je zatim počeo da pada, a blagu inicijativu imali su domaćini koji nisu uspjeli da stvore konkretnu šansu.

Vrlo lako su Pljevljaci mogli do gola u 43. minutu. Nakon kombinacije u šesnaestercu Titograda, Zečević je loptu dodao Živkoviću koji se lijepo zagradio i iz okreta šutirao, ali ipak preko gola.

U drugom poluvremenu ponovo konkretniji početak Titograda i šansa u 58. minutu. Bojović je prošao pored štopera Rudara Vukotića, izašao sam pred golmana Baltića, ali u želji da prebaci golmana Rudara pogodio je prečku.

Najveću priliku za gol Rudar je imao u 73. minutu nakon kornera koji je izveo Zečević. Desetka Rudara loptu je poslao na drugu stativu gdje ju je Matsui spustio na pet metara, Striković je šutirao, ali je golman Spasojević spasio svoj tim.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina. Dva minuta kasnije Brnović je iz slobodnog udarca pronašao Marka Roganovića koji je ostao potpuno sam, ali je šutirao pravo u golmana Baltića. U nastavku akcije Bojović je pokušao skoro iz mrtvog ugla, ali ponovo je Baltić bio na visini zadatka.

U narednom kolu Titograd gostuje Petrovcu u derbiju začelja ,dok će Rudar dočekati ekipu Zete.

Bonus video: