Jovetić u formi: Želim u Ligu šampiona sa Monakom

Monako je u zoni Lige šampiona, na trećem mjestu, sa bodom više od Liona, ali i bodom manje od PSŽ-a, te četiri od lidera Lila

10016 pregleda 187 reakcija 4 komentar(a)
Foto: AS Monaco
Foto: AS Monaco

Stevan Jovetić je juče treći put zaredom bio starter u prvenstvenom meču za Monako, postigao je još jedan gol - peti u ligi u 2021. godini, otvorivši put svom timu do pobjede nad Dižonom 3:0.

Jovetić je u 49. minutu hitro i spretno reagovao nakon što je golman gostiju odbranio penal Visamu Ben Jederu, a nakon njegovog pogotka sve je bilo lakše...

"Ide mi dobro i u Monaku i u reprezentaciji Crne Gore", podsjetio je Jovetić na tri gola u martovskim kvalifikacijama za Mundijal.

"Igram dosta i imam kontinuitet, što mi je veoma važno".

Monako je u zoni Lige šampiona, na trećem mjestu, sa bodom više od Liona, ali i bodom manje od PSŽ-a, te četiri od lidera Lila.

"Naš cilj je plasman u Ligu šampiona. Biće teško, imamo tri jaka rivala", rekao je Jovetić, kome ugovor sa Monakom ističe 30. juna.

"Igrao bih isto i da nisam na isteku ugovora. Osjećam se dobro i sada mi je najvažnije da nastavim da dajem golove i da Monako dođe do Lige šampiona. O budućnosti ne razmišljam", naglasio je Jovetić.

Prethodno je prošle sedmice Monako došao i do četvrtfinala Kupa Francuske, a Jovetić postigao posljednji, odlučujući gol u penal-seriji sa Mecom.

Na pitanje da li je želio da šutira drugi penal protiv Dižona, nakon Ben Jederovog promašaja na početku drugog poluvremena, odgovorio je:

"Visam je naš glavni izvođač. Promašio je prvi penal, istina je da sam želio da šutiram drugi. Ali, rekao mi je da bi mu bilo važno da on šutira i da postogne gol... Nas dvojica se znamo još iz Sevilje, sve je u redu, naravno da sam prihvatio", kazao je Jovetić.

Crnogorski as smatra da Monako može da nastavi seriju dobrih rezultata.

"Idemo meč po meč, vidjećemo gdje ćemo da budemo 23. maja. Ali, i ovom pobjedom dali smo dobar signal. Bili smo staloženi, nije nas poremetilo to što nismo dali gol u prvom poluvremenu", naglasio je.

Bonus video: