Može li Real sa Zidanom da osvoji La Ligu i Ligu šampiona ove sezone?

Real je u subotu u El klasiku savladao Barselonu 2:1 i prvi put poslije sezone 2007/2008, kada je trener bio Bernd Šuster u jednoj sezoni dva puta savladao velikog rivala

6678 pregleda 9 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters

Kada u Realu odluče da podignu statuu Zinedinu Zidanu ispred kluba, moraće da razmisle da li će je postaviti u dio gdje su legendarni igrači ili legendarni treneri Madriđana.

Kao igrač Zinedin Zidan donio je Realu titulu u Ligi šampiona 2002. godine spektakularnim golom u finalu protiv Leverkuezna, a osvojio je još La Ligu, španski i evropski Superkup i Interkontinentalni kup.

I kao trener Zidan je sa Realom ostvario vrhunske rezultate - Madriđani su sa njim osvojili dvije titule u Španiji, po dva Superkupa Španije i Evrope, a najveće dostignuće su tri uzastopne titule u Ligi šampiona 2016, 2017. i 2018. godine.

Real i ove sezone pod Zidanovom komandom igra dobro, nadomak je plasmana u polufinale Lige šampiona, a u La Ligi je na bod zaostatka od gradskog rivala Atletika.

Real je u subotu u El klasiku savladao Barselonu 2:1 i prvi put poslije sezone 2007/2008 kada je trener bio Bernd Šuster u jednoj sezoni dva puta savladao velikog rivala.

Barselona je u El klasiku imala veći posjed, nekako je uspjela da zaustavi Tonija Krosa i Luku Modrića, ali je Zidan našao rješenje i za taj problem. Baš kao i protiv Liverpula, iskoristio je slabosti rivala i ostvario bitnu pobjedu. Fede Valverde se ubacao između protivničkih redova, dok je Vinisijus bio opasan u kontranapadu.

Sezona nije dobro počela za Real, ali je vremenom ekipa dizala formu i sad konkuriše za dva velika trofeja.

Zidan je već ove sezone u direktnim mečevima nadigrao Ronalda Kumana, Dijega Simeonea, Đan Pjera Gasperinija, Antonija Kontea i Jirgena Klopa. U srijedu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona ima priliku da i drugi put nadigra Njemca i izbaci Liverpul iz Lige šampiona.

A onda je do kraja sve moguće.

Bonus video: