Bez konkurencije: Peres ponovo predsjednik Reala

Samo je Peres podnio prijavu, jer je jedini mogao da obezbijedi dovoljan broj potpisa kao i finansijski depozit od 125 miliona eura

6835 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iako je mladi biznismen Enrike Rikelme najavljivao kandidaturu, od ponoći je jasno da Florentino Peres ponovo nije imao rivala u trci za mjesto predsjednika Reala.

Samo je Peres podnio prijavu, jer je jedini mogao da obezbijedi dovoljan broj potpisa kao i finansijski depozit od 125 miliona eura.

To je značilo da su izbori samo formalnost, te da će Peres nastaviti da bude na funkciji koju je obavljao od 2000. do 2006, pa neprekidno od 2009. - novi mandat biće mu do 2025. godine.

Za ukupno 18 godina, Real je sa njim na čelu osvojio po pet pehara u Ligi šampiona, La Ligi i svjetskom klupskom prvenstvu, da puta je bio pobjednik Kupa Španije, a četiri puta Super kupa Evrope.

I košarkaška sekcija je imala mnogo uspjeha i na domaćoj i na evropskoj sceni.

Planovi u budućem periodu vezani su za nastavak trofejnog niza, ali i za jačanje fudbalskog tima, te dovođenje jednog od dva najtalentovanija igrača današnjice - Kilijana Mbapea ili Erlinga Halanda.

Bonus video: