Budućnost još nije završila sezonu dominacije: Napad na duplu krunu

Budućnost proslavila titulu, ali sezona još nije završena - svi u klubu žele da ispišu istoriju

2894 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Sedam kola prije kraja Budućnost je osvojila titulu, postala ekipa koja je najranije u crnogorskom fudbalu (11. aprila) stigla do trofeja i samo potvrdila da je drugu godinu zaredom bez konkurencije.

U ovom momentu „plavi” imaju 26 bodova više od Sutjeske i Dečića koji dijele treće mjesto, a navijačima se sigurno i dopada način na koji je osvojena titula - urađeno je to upravo protiv Sutjeske, na stadionu kraj Bistrice pobjedom u nedjelju rezultatom 1:0. Junak je bio mladi napadač Lazar Mijović, strijelac u 88. minutu.

- Titula je više nego zaslužena, jer smo bili dominantni - o tome svjedoče i svi rekordi koje smo postavili. Šta je presudilo? Pozitivna atmosfera i to što smo svi u klubu disali kao jedan - rekao je Mijović.

Posao, međutim, još nije završen, jer novog-starog šampiona čeka i Kup u kojem je favorit za trofej.

- Nemamo puno vremena za slavlje. Zanima nas samo to kako da osvojimo duplu krunu, prvu u istoriji kluba. Za to se spremamo - jasan je 18-godišnji Mijović.

Devedeset minuta protiv Sutjeske je odigrao 21-godišnji defanzivac Velimir Vlahović, rođeni Nikšićanin.

- Da sam mogao da biram na kojoj ću utakmici da igram u startnih 11, sigurno bi bila ova protiv Sutjeske. Spletom okolnosti otvorila mi se šansa da se pokažem i pomognem ekipi koliko mogu. Mislim da sam opravdao očekivanja - istakao je Vlahović.

Pripreme za polufinale Kupa su već počele...

- Lijep je osjećaj kada se osvoji novi pehar. Čast mi je što igram za klub kakav je Budućnost i srećan sam što sam dio kolektiva koji funkcioniše kao porodica. Potvrdili smo da smo najbolja ekipa u Crnoj Gori, ali na nama je da se usmjerimo na Kup. To je trofej koji prošle sezone zbog pandemije nismo mogli da napadnemo, tako da je ove motiv još veći - kazao je Vlahović.

Bonus video: