Golgeteri top kategorije: Karim i Matador Kavani

Real Madrid izvlači maksimum na krilima Benzeme, Urugvajcu je još rano da se vraća u Južnu Ameriku

3185 pregleda 0 komentar(a)
Benzema, Foto: AP
Benzema, Foto: AP

Od 2009. godine do danas u Real Madridu se dešavalo sve i svašta - sa Florentinom Peresom na čelu je bilo mnogo trofeja, kontroverzi, trenera, igrača... Jedna od konstanti je - Karim Benzema, ponajbolje Peresovo pojačanje u drugom mandatu na mjestu predsjednika.

Francuz traje i oduševljava iz sezonu u sezonu, ove je već na brojci od 25 golova, a maestralan je bio posljednji - dao ga je petom u pobjedi nad Barselonom.

Edinsona Kavanija želi Boka juniors, ali se čini da mu je još rano da ide sa evropske scene, iako je u februaru napunio 34 godine. Urugvajski Matador nije prva opcija u napadu Mančester junajteda, ali i ne mora da bude da bi dao doprinos. Pokazao je to i u trijumfu u Londonu protiv Totenhema...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Lute (Union Berlin) - Bajern bez Roberta Levandovskog nije sposoban da realizuje svaku šansu koju stvori. Gosti iz Berlina su iz toga profitirali i osvojili bod u Bavarskoj.

ODBRANA

Aleksander-Arnold (Liverpul) - vodi bitku protiv svih u ovom momentu i čini se da ima snagu da u njoj bude pobjednik. Fantastičnim pogotkom je donio bitan trijumf Liverpulu protiv Aston Vile.

Darmijan (Inter) - vojnik Antonija Kontea još iz perioda u reprezentaciji Italije. Protiv Kaljarija je počeo kao desni bek, završio kao lijevi (bio je ove sezone i štoper) i pogodio za 11. trijumf Intera zaredom.

Durm (Ajntraht) - asistencija za 1:0, pa gol za 4:2 u pobjedi nad Vofsburgom kojom se Ajntraht primakao plasmanu u Ligu šampiona.

SREDINA

Dalas (Lids) - od početka sezone je motor tima Marsela Bjelse. Zaslužio je i da bude junak na „Etihadu”, matirao je dva puta golmana Mančester sitija Edersona Moraeša.

Lingard (Vest Hem) - potez „čekićara” koji je vjerovatno okrenuo sezonu u Premijer ligi. Ako Vest Hem uđe u Ligu šampiona biće to najviše zasluga fudbalera kojeg je Mančester junajted jedva čekao da se odrekne.

Milinković-Savić (Lacio) - u periodu kada Ćiro Imobile nikako ne može da pogodi (nije dao gol od 7. februara) SMS je lider Rimljana. Pokazao je to i u Veroni...

NAPAD

Kavani (Mančester junajted) - prihvatio je sporednu ulogu kod Ole Gunara Solskjera i doprinosi kad god je na terenu. Bio je strijelac i protiv Totenhema za sedmi pogodak u ligi ove sezone.

Benzema (Real Madrid) - pobjeda u el klasiku i potpuni povratak u šampionsku trku - toliko je vrijedjela majstorija protiv Barselone.

Vinisijus (Real Madrid) - partija protiv Liverpula, pa u većem dijelu meča protiv Barse govore da Brazilac postaje važna karika u sastavu Zinedina Zidana.

Haverc (Čelsi) - „april pamtite kao mjesec u kojem se Haverc konačno predstavio Premijer ligi”, bio je komentar navijača Čelsija nakon gola i asistencije protiv Kristal Palasa

Bonus video: