„Varvari” dobacivali Mijaču, igrači smirivali strasti

Incident na proslavi titule FK Budućnosti u hotelu “Ramada” - policija podnijela prekršajne prijave protiv dva lica, dok je protiv jednog podnesen zahtjev za podnošenje prekršajnog postupka zbog osnovane sumnje da je ometao rad policijskog službenika

42574 pregleda 316 reakcija 121 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti nakon osvajanja pete titule prvaka Crne Gore, Foto: FK Budućnost
Fudbaleri Budućnosti nakon osvajanja pete titule prvaka Crne Gore, Foto: FK Budućnost

Fudbalski klub Budućnost u nedjelju je pobjedom u Nikšiću osvojio rekordnu petu titulu prvaka Crne Gore, igrači su sa stručnim štabom i dijelom uprave isto veče organizovali malu proslavu u podgoričkom hotelu “Ramada”, kada je došlo do neočekivanog incidenta.

Kako je, naime, saopšteno “Vijestima” iz Uprave policije, grupica “varvara”, najvatrenijih navijača Budućnosti, pokušala je da se pridruži igračima, stručnom štabu i upravi kluba na proslavi.

Tom prilikom, prema informacijama “Vijesti”, pljuštale su psovke i dobacivanja ka predsjedniku kluba Veselinu Mijaču, vlasniku hotela “Ramada”, ali nije došlo do fizičkog kontakta, niti je bilo težih posljedica. Strasti su smirivali fudbaleri Budućnosti, najiskusniji, na čelu sa kapitenom Petrom Grbićem.

Grupica “varvara” je prethodno, takođe prema našim informacijama, slavila titulu u hotelskom lokalu u prizemlju, odvojeno od ekipe. Zašto su pojedini navijači potom krenuli na peti sprat, gdje su bili fudbaleri, nije baš najjasnije, ali je moglo da se čuje da su uz pogrdne riječi zamjerali čelnicima kluba i zbog zelene boje dresova - treće garniture koju su “plavi” često nosili ove sezone, u kojima su i osvojili titulu.

Takođe, navijači su navodno i pričinili manju materijalnu štetu u lokalu u prizemlju hotela.

“Dežurna služba CB Podgorica obaviještena je da je u hotelu ‘Ramada’ došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više NN lica. Dolaskom na lice mjesta ustanovljeno je da su članovi navijačke grupe ‘varvari’ pokušali da se pridruže proslavi rukovodstva i igrača FK Budućnost, a povodom osvajanja trofeja Prve Crnogorske lige”, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Veselin Mijač
foto: Savo Prelević

Policija, kako saznajemo, nije reagovala po prijavi organizatora proslave, Fudbalskog kluba Budućnost, a ni čelnici kluba, na čelu sa Mijačem, nisu “teretili” navijače zbog ponašanja.

“Službenici CB Podgorica identifikovali su lica zatečena u navedenom hotelu, dok su u službene prostorije CB Podgorica dovedena dva lica radi utvrđivanja identiteta, kao i jedno lice zbog ometanja policijskog službenika. Za dva lica, P.I. i D.R. ispisan je prekršajni nalog po osnovu Zakona o ličnoj karti, zbog nenošenja ličnih dokumenata, dok će protiv trećeg lica S.S. biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio prekršaj iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje i omalovažavanje policijskog službenika)”, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Najveći indicent ovakve vrste između navijača i čelnika Budućnosti dogodio se još prije 10 godina, kada su “varvari” prekinuli konferenciju za novinare tadašnjeg predsjednika kluba Tomislava Čelebića, i to uživo u televizijskom prenosu.

U posljednje vrijeme nije bilo mnogo talasanja na relaciji navijači - uprava kluba (mijenjale su se razne uprave), još otkada su “varvari” prekinuli meč protiv OFK Titograda maja 2017.

Već više od godinu, od marta 2020, “varvari”, kao ni ostali navijači, ne mogu na tribine zbog restriktivnih mjera vezanih za pandemiju koronavirusa.

Bonus video: