Izborna fudbalska godina: Maslovar se kandiduje za jug, Dukić za centar

Izbori u FSCG su 30. juna

6980 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Uoči izbora za predsjednika i članove Upravnog odbora FSCG, koji su zakazani za 30. jun, obaviće se i izbori u nekadašnjim fudbalskim regijama, a sada - Udruženjima klubova jug, centar i sjever.

Najavljene su i prve dvije kandidature, za izbore koji moraju da se obave do 30. maja.

Nenad Maslovar, nekadašnji fudbaler Bokelja, Veleža, Crvene zvezde, japanskog Džef junajteda, i dugogodišnji funkcioner Grblja, objavio je da će se kandidovati za mjesto predsjednika Udruženja klubova - jug.

"Želja mi je da podignemo kvalitet rada i organizacije posebno malih klubova. Samo upornim radom i borbom za svaki klub i svakog igrača možemo svi zajedno, udruženi ka istom cilju podići nivo fudbala u našoj regiji. Posljednji je čas za početak i ozbiljnost u svim segmentima naše organizacije", naveo je Maslovar u dopisu medijima.

Predsjednik Udruženja klubova - jug je Mihailo Đurović.

Nenad Maslovar
foto: Privatna arhiva

Kandidaturu za mjesto predsjednika Udruženja klubova - centar najavio je Vjekoslav Dukić.

On je podsjetio da je i prije pet godina bio kandidat za ovu finkciju, ali da je "zbog proceduralnih propusta prilikom prijava kandidata", njegova kandidatura tada odbijena.

"Mislim da su korjenite promjene potrebne ne samo na ovom ovom nivou, nego i na državnom.Mnogobrojne probleme koji su evidentni u funkcionisanju, organizaciji i takmičenju na svim nivoima, želimo da riješimo u interesu svih. Predložićemo, naravno u razgovoru sa klubovima, novi sistem takmičenja, nastojaćemo da riješimo finansiranje takmičenja klubova, obezbjeđivanju mjesta za trening i utakmice itd. Želimo da svima pomognemo na isti način, posebno ,,malim'' klubovima, a ne samo odabranima", naveo je Dukić, koji je nakon igračke karijere bio funkcioner u klubovima futsala.

Predsjednik Udruženja klubova - centar je Vladan Vučelić.

Vero Dukić
foto: Privatna arhiva

Predsjednici tri regionalna udruženja imaju, po automatizmu, mjesto u UO FSCG.

Tri regionalna udruženja daju po tri delegata u Skupštini FSCG.

Bonus video: