Sve serije Sutjeske završene pod Goricom: Da li je Budućnost zakomplikovala prvenstvo?

Zvanični šampion Crne Gore pobijedio je treći put zaredom Sutjesku, nakon što je i u dvomeču četvrtfinala Kupa slavio u oba susreta
0 komentar(a)
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2017. 18:18h

Sve serije Sutjeske završene su u najvećem crnogorskom derbiju – lider je doživio prvi poraz u prvenstvu, i to nakon serije od devet uzastopnih pobjeda, rekord nesavladivosti je sa 1.018 popravljen na 1.034 minuta, a prednost na tabeli u odnosu na Budućnost smanjena sa 13 na deset bodova.

To je epilog duela pod Goricom, izražen brojkama.

“Plavi” su slavili 3:1, još jednom pokazali da na terenu mogu ne samo da se nose, već i da budu bolji od rivala iz Nikšića. Najvažnija brojka – ona koja pokazuje razliku između prvog i drugog - je, međutim, i dalje apsolutno na strani Sutjeske, ali nakon treće pobjede u međusobnim duelima (dvije u Kupu), Budućnost je dobila tračak nade da šampionsku trku može da učini zanimljivom.

To je naglasio i trener Sutjeske Nikola Rakojević na konstataciju novinara da njegov tim ima komfornu poziciju na vrhu.

“Najgora je komforna pozicija, jer se onda uljuljkate i mislite da je gotovo. Ja sam o tome govorio i kada smo imali 13 bodova prednosti, ne zbog toga što to nije velika prednost, jer jeste velika, već zato što znam da je dostižna”, kazao je iskusni trener.

“Nije mala stvar dobiti Sutjesku tri puta ove sezone. Nadam se da će samopouzdanje ekipi da raste i da ćemo polusezonu završiti onako kako želimo – pobjedom nad Iskrom. Ako to ne uradimo, ovaj, i prethodni trijumf, izgubiće na značaju”, rekao je Dejan Jelenić, koji je drugi put vodio ekipu Budućnosti, u tandemu sa Božom Vukovićem, i ostvario maksimalan skor.

Budućnost je do velike pobjede došla iskoristivši greške koje je rival pravio tamo gdje bi trebalo da bude najjači – u odbrani. Tim koji je na 17 mečeva primio četiri gola, defanzivno se potpuno “raspao” pod Goricom.

Prvi gol je Tučević postigao, tako što se dugo, bez bloka i otpora, namještao na šut iz srca šesnaesterca.JWPlayer video mesto

Kod drugoga je Raičević spretno provukao loptu između dva igrača u donji desni ugao.

Nakon reakcije gostiju i efektnog pogotka Ivanovića za 2:1, stigla je najveća od svih grešaka. Napravio ju je Bakrač, koji je izgubio loptu u duelu sa Nikačem, a zatim skrivio penal. Igumanović je pogodio od stative...

“Defanzivno smo bili daleko od nivoa koji smo imali u prethodnom periodu. Zašto je to tako, analiziraćemo. Nevjerovatno je koliko smo bili statični kod golova, ali smo prethodno i griješili na sredini terena, i iz tih grešaka su počinjale akcije koje je rival pretvorio u golove”, kazao je Nikola Rakojević.

Velika dva gola prednosti na poluvremenu, Budućnost je čuvala u nastavku, bez većih problema i uz samo jednu pravu opasnost pred svojim golom.

Zbog ofsajda je prekinuta akcija Sutjeske i poništen pogodak Denkovića, koji je, čini se, bio regularan.

“Nakon agresivnog i dobrog prvog poluvremena, morali smo da promijenimo način igre, jer smo imali smo probleme sa povredama tokom priprema za meč. Protivnik je imao posjed, mi smo pokušali da ih ugrozimo iz kontanapada, uspjevali povremeno... Kada se sve sabere, veoma sam zadovoljan, i rezultatom i igrom”, kazao je Dejan Jelenić.

Bonus video: