Novaković: Da Mornar bude stabilan prvoligaš

Barani napreduju na svim poljima, a uoči predstojećih izbora u FSCG daju podršku Dejanu Savićeviću

5640 pregleda 4 komentar(a)
Novaković, Foto: Privatna arhiva
Novaković, Foto: Privatna arhiva

Fudbaleri Mornara su pobjedničku seriju prekinuli remijem u Beranama, pa u finiš Amplitudo 2. CFL ulaze s druge pozicijje, sa bodom manje od lidera Arsenala. U klubu iz Bara su, ipak, zadovojni urađenim i trenutnim mjestom na tebeli.

Ako se zna da je Bar jedna od četiri najveće opštine u Crnoj Gori, a da je Mornar domaće mečeve u elitnom domaćem takmičenju morao da igra na drugim terenima, sadašnja perspektiva obećava, i ne samo to...

- Mornar je u tri posljednje godine napredovao u svakom pogledu i cilj svih u klubu je da postane standardni prvoligaš. Napokon smo uz pomoć Fudbalskog saveza dobili svlačionice, tribine, a u naredenoj sedmici ćemo imati i reflektore na našem stadionu. To će nam omogućiti uslove za odigravanje utakmica u Baru, a osim toga, napravljen je iskorak i u uslovima rada sa mlađim kategorijama i uskoro ćemo imati terene sa svlačionicama na vještačkoj podlozi. Uspjeli smo da afirmišemo brojne mlađe igrače, poput Marstijepovića, a povremeno su u prvom timu Mihaljević, Stojanović i Vujačić - naglasio je Mitar Novaković, sportski direktor Moranara.

Nekadašnji pouzdani vezista crnogorske reprezentacije (odigrao je 25 utakmica) usredsređen je na to da znanje sticano na terenu prenese na razvoj Mornara.

- Nakon stupanja na dužnost sportskog direktora klub je trebalo stabilizovati, kako igrački tako i u pogledu infrastukture. Igrali smo kao domaćini od Podgorice do Pljevalja, a smatram da je to prošlost. Sada smo izgradili uslove u Baru, rad sa mlađim selekcijama daje rezultat i već imamo nekoliko omladinaca koji kucaju na vrata prvog tima. Znamo da neće biti lako, Arsenal i Igalo su konkurenti, ali nadamo se da ćemo se vratiti u Prvu ligu i biti standardan i stabilan prvoligaš - istakao je Novaković, naglasivši da će aktuelni predsjecnik FSCG Dejan Savićević imati puno podršku Mornara na predstojećim izborima u Kući fudbala.

Bonus video: