Pogba je taktički neobučen i ne razumije igru

“Pogba je sa loptom izuzetan – snažan u duelu, ima dobar korak, sjajan šut, pregled igre. On je, međutim, taktički apsolutno neobučen i on ne zna ni osnovne stvari šta igrač na njegovoj poziciji mora da radi”, rekao je Sunes
2 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2017. 11:41h

Dugo traju polemike oko toga da li je Pol Pogba veliki fudbaler, neko ko ima šansu da postane najbolji na svijetu, kada se Mesi i Ronaldo umore ili povuku.

Za neke je Francuz iz Mančester junajteda moćan igrač, istinska zvijezda, za druge daleko od top nivoa.

Grem Sunes, nekadašnji as Liverpula i škotski reprezentativac, pripada drugoj grupi.

U kritikama na račun Pogbe otišao je dalje od svih...

“Pogba je sa loptom izuzetan – snažan u duelu, ima dobar korak, sjajan šut, pregled igre. On je, međutim, taktički apsolutno neobučen i on ne zna ni osnovne stvari šta igrač na njegovoj poziciji mora da radi”, rekao je Sunes.

On je kazao da je Pogbin veliki problem – razumijevanje igre.

“On nije pojedinac kakvi su Mesi ili Azar, kojima je i dozvoljena improvizacija, a i koji su stalno blizu golu. Pogba je centralni vezni igrač, a on ne zna kakve su njegove obaveze, šta znači ta uloga. Njegovo čitanje i razumijevanje igre je veoma, veoma sporno, i ne vidim kako može da se popravi. On ima 24 godine, a to se uči u mlađim selekcijama. Ne, ne mislim da je veliki igrač”, kazao je Sunes.

Bonus video: