Zeta se vratila u borbu za Evropu i uzdrmala evropske ambicije Rudara

Zeta autogolom Nikole Vukotića pobijedila Rudar (1:0) - prvi poraz Pljevljaka na svom stadionu u drugoj polusezoni

3772 pregleda 41 reakcija 2 komentar(a)
Foto: S. Prelević
Foto: S. Prelević

Fudbaleri Zete slavili su u Pljevljima protiv Rudara 1:0 u 30. kolu Telekom 1. CFL.

Golubovčani su na taj način su nanijeli prvi poraz Rudaru stadionu pod Golubinjom ove godine i takođe nastavili svoj fenomenalan niz na istoj stadionu - od septembra 2015, naime, ne znaju za poraz u Pljevljima.

Nakon što je u prethodna dva kola osvojio samo bod, tim Ratka Dostanića vratio se u borbu za 4. mjesto, koje će donijeti plasman u Evropu ako Budućnost osvoji Kup (Zeta, takođe, ima ambicije u Kupu). Sa druge strane, ovim porazom su značajno uzdrmane evropske ambicije Rudara...

U prvom poluvremenu nije viđeno previše uzbuđenja. Gosti su najbliži golu bili u 24. minutu kada je Marko Burzanović odlično izveo slobodan udarac sa 30-ak metara, a golman Baltić odličnom intervencijom spriječio loptu da završi u mreži.

Blagu terensku incijativu Rudar je umalo iskoristio u 43. minutu. Grešku štopera Simovića iskoristio je Vuk Striković, predriblao Ceklića i izašao sam pred golmana Akovića koji mu je sjajno "skratio" ugao i na taj način ga spriječio da loptu šutne u okvir gola.

Već na startu drugog poluvremena Zeta je stigla do vođstva. Igrao se 52. minut kada je Marko Burzanović ubacio loptu iz slobodnog udarca oštro po zemlji, a ona je zakačila štopera Vukotića koji je prevario svog čuvara mreže, Baltića.

Pokušavali su u nastavku domaći da dođu barem do izjednačenja, ali čvrst defanzivni blok Zete nije im dozvolio niti ozbiljniju šansu.

U samom finišu mogli su gosti iz Golubovaca i do drugog gola. Fantastično je sa ivice šesnaesterca iz voleja šutirao rezervista Orlandić, ali je prečkaje spriječila loptu da završi iza leđa nemoćnog Baltića.

U narednom, 31. kolu Rudar gostuje Petrovcu - biće to direktan sudar za Evropu, baš kao i Zetino gostovanje u Tuzima ekipi Dečića.

Prije toga, Zetu očekuje i prvi meč polufinala Kupa protiv Budućnosti.

Bonus video: