Šampionski špalir, pa poraz kao loša uvertira za Kup: Budućnost izgubila od Podgorice

Tim Milorada Pekovića upisao važnu pobjedu u borbi za Evropu sa dva gola sa bijele tačke - Krivokapić i Kato pogodili za 1:2

17944 pregleda 24 reakcija 7 komentar(a)
Duel Marka Vukčevića (Podgorica) i Petra Grbića (Budućnost), Foto: FK Budućnost - zvanična stranica
Duel Marka Vukčevića (Podgorica) i Petra Grbića (Budućnost), Foto: FK Budućnost - zvanična stranica

Fudbalere Budućnosti dočekao je šampionski špalir, dječaci iz mlađih kategorija mahali su plavo-bijelim zastavama dok su Milinkovićevi fudbaleri izlazili na teren, poneki aplauz od igrača Podgorice na praznom stadionu podsjetio je da je na sceni slavlje povodom osvajanja titule.

No, šampionsku žurku "pokvarili" su gostujući fudbaleri - izabranici Milorada Pekovića slavili su sa 2:1, prvi su iskoristili pad takmičarskog motiva novog prvaka i činjenicu da je Budućnost nakon matematičke promocije izašala u kombinovanom sastavu.

Fudbaleri Budućnosti izlaze na teren
Fudbaleri Budućnosti izlaze na terenfoto: FK Budućnost - Zvanična stranica

Trener "plavih" Mladen Milinković je tek u nastavku ubacio napadačku "tešku artiljeriju", ušli su Božović, Grbić i Vujačić, nešto ranije i Terzić, takva, jača Budućnost (iako i dalje bez Ivanovića i Raičkovića) uspjela je da izjednači, ali joj je na kraju presudio drugi penal za Podgoricu - 1:2.

Vrlo važna pobjeda tima sa "DG arene", koji ne samo da je ostao sam na 4. mjestu, već je Dečiću na 3. poziciji prišao na samo tri boda. Do kraja sezone je još velikih sedam kola i prave borbe za Evropu tek predstoje.

Budućnost je, s druge strane, doživjela tek četvrti poraz u prvenstvu (drugi od Podgorice), te napravila lošu uvertiru za polufinale Kupa - prvi meč protiv Zete na programu je već u srijedu.

Podgorica je povela u 39. minutu, kada je Marko Vukčević pobjegao po desnoj strani, Đukanović ga faulirao za penal, a mladi Matija Krivokapić pogodio sa bijele tačke.

Prvu šansu domaći su stvorili tek u finišu prvog poluvremena, ali je Ivezić odbranio Mijoviću.

Bila je to, međutim, najava ubojitije Budućnosti u nastavku. Ušli su Grbić, Vujačić i Božović, koji je u 63. minutu donio izjednačenje.

Draško Božović
foto: FK Budućnost - Zvanična stranica

Najtrofejniji fudbaler Telekom 1. CFL (Draško Božović je sa različitim klubovima osvojio čak šest titila i tri Kupa) zakucao je loptu pod prečku nakon centaršuta iz prekida Terzića, te nesporazuma golmana Ivezića i štopera Đajića, koji je nešto ranije ušao u igru.

Budućnost je krenula po preokret, ali nije imala ni dovoljno energije, ali ni dinamike da bi napravila pritisak protiv motivisanih gostiju, koji su u 87. minutu istračli kontru za pobjedu.

Fudbaleri Podgorice, FK Podgorica
foto: FK Podgorica - Zvanična stranica

Japanac Suzuki je prošao po lijevoj strani, oborio ga je štoper Budućnosti Babić, sudija Miloš Bošković drugi put je pokazao na penal, a još jedan Japanac u redovima Podgorice - Kohei Kato, prevario je Pavličića sa bijele tačke za konačnih 1:2.

Bonus video: