Crnogorski derbi: Misija Budućnosti - minus 10, misija Sutjeske - plus 16

Budućnost i Sutjeska sataju se na stadionu pod Goricom u 16 časova, uz direktan prenos na TV Arenasport
0 komentar(a)
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2017. 10:22h

Ostaje da se u subotu odigra još jedno kolo, ali će jesenja polusezona na terenima Telekom 1. CFL biti krunisana danas - najvećim crnogorskim derbijem, duelom prvoplasiranog i drugoplasiranog, prvaka i izazivača, aktuelnog i vjerovatno budućeg šampiona.

Budućnost i Sutjeska sataju se na stadionu pod Goricom u 16 časova, uz direktan prenos na TV Arenasport.

Budućnost - posljednja šansa u prvenstvu

Mogu li Nikšićani na terenu velikog rivala, na najvećećoj mogućoj pozornici, da krunišu polusezenu iz snova i nastave nevjerovatne serije - pobjeda (devet), bez poraza (17), bez primljenog gola (11 mečeva, 1018 minuta)...

Svaki od čudesnih nizova ekipe Nikole Rakojevića biće danas na najvećem mogućem testu, uključujući i onaj najvažniji - 13 bodova prednosti na tabeli.

Jer, Budućnost je prije samo dvije sedmice pokazala, ne samo da može da igra protiv ove Sutjeske, već i da može da je pobijedi - trijumfi od 2:0 i 1:0 u četvrtfinalu Kupa dodatni su motiv za podgorički tim da iskoristi vjerovatno i posljednju šansu da se koliko-toliko vrati u šampionsku trku.

"Sutjeska je strpljiva, kompaktna, disciplinovana - ima viziju kako treba da igra kada ima posjed, ali i u tranziciji po osvojenoj lopti. Na tome smo na treninzima posvetili posebnu pažnju. S druge strane, igramo na našem terenu, motivisani smo i željni dokazivanja. Uz dobar pristup obavezama i vjerom u ono što smo radili, možemo do dobrog rezultata. Vjerujem u ove momke", poručuje Dejan Jelenić, koji vodi Budućnost do kraja polusezone u tandemu sa Kecom Vukovićem.

Nikšićani, s druge strane, danas imaju šansu da izjednače crnogorski rekord po broju uzastopnih pobjeda, koji drži Budućnost Miodraga Radulovića iz sezone 2011/12.

Misija Sutjeske - istorijskih +16

Ima šansu i da ode na plus 16 na vrhu - bila bi to istorijska razlika, jer niko do sada nije imao toliku prednost na vrhu.

Trener Rakojević na krije - prijaju rekordi.

"Oni su samo posljedica dobrih rezultata i treba da posluže kao još veći motiv - da se dodatno poboljšaju. Mnogi kažu da ćemo stati, ali ja kažem igračima - hajde da pokušamo da se ne zaustavljamo".

Rakojević, međutim, priznaje da je gostovanje Budućnosti najveći mogući test za njegove momke. I najteži, naravno...

"Bez obzira na bodovne razlike, rivalstvo Budućnosti i Sutjeske uvijek postoji i postojaće. A posebno sada, kada igraju prvi i drugi na tabeli - poruka je trenera Sutjeske.

Tri sata ranije igraju se četiri meča - Rudar je samo nominalno domaćin Zeti u Podgorici, Grbalj i Mladost u Radanovićima igraju meč u kojem je ulog povratak ka vrhu i borba za Evropu, dok se međusobno sastaju četiri tima koja su među pet posljednhih na tabeli - Dečić - Iskra i Kom - Grbalj.

Bonus video: