Navijači već pozivaju na bunt, Aleks Ferguson: Briše se istorija

"Ovo je sramotno. Navijač sam Junajteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Junajteda i Liverpula. Liverpul je klub naroda, klub navijača... Junajted su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu iz koje ne može da ispadne. To je sramotno. Ovo je kriminalno djelo protiv fudbala", naveo je Nevil

12010 pregleda 6 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Navijači dva engleska kluba - osnivača Superlige - već su najavili da neće prihvatiti tektonske promjene u engleskom i evropskom fudbalu.

"Udruženje navijača Arsenala će uraditi sve da poništi ovu odluku. Tražimo hitnu reakciju Vlade i fudbalskih zvaničnika. Tražimo od svih navijača Arsenala i svih navijača u Engleskoj da se bore protiv ovofa. Zajedno možemo da poništimo ovu pohlepnu odluku", navodi se u saopštenju Udruženja navijača Arsenala.

"Ovom odlukom Arsenal je mrtav kao sportska institucija", poručili su.

Pridružili su im se i navijači Mančester sitija.

"Potpuno smo protiv ove odluke. Čini se da je novo takmičenje motivisano pohlepom. Stvoreno je bez znanja i doprinosa bilo koje grupe navijača i to nam samo pokazuje da oni ne poštuju tradiciju igre. Odlučni smo u borbi protiv Superlige i sarađivaćemo sa ostalim navijačkim grupama kako bi se čuo naš glas", poruka je službene organizacije navijača vodeće ekipe Premijerlige.

Ranije je Geri Nevil, legendarni as Mančester junajteda, stvaranje Superlige nazvao sramotnim.

"Ovo je sramotno. Navijač sam Junajteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Junajteda i Liverpula. Liverpul je klub naroda, klub navijača... Junajted su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu iz koje ne može da ispadne. To je sramotno. Ovo je kriminalno djelo protiv fudbala", naveo je Nevil.

Ser Aleks Ferguson, jedan od najvećih sportskih autoriteta, bio je veoma emotivan.

"Ovim se briše 70 godina istorije fudbala. Bio sam trener Aberdina, malog provincijskog kluba iz Škotske, osvojili smo Kup pobjednika kupova, to je za nas bio kao osvajanje Mont Everesta. Tokom mog perioda u Junajtedu, igrali smo u četiri finala Lige šampiona i to su uvijek bili posebni dani. Ovo je pogrešno", naveo je Ferguson.

Bonus video: