bunt

Reakcije na Superligu: "Money" - himna, lopta sastavljena od novčanica, Velšani javili da neće da igraju...

"I pored dvije pobjede od 4:0 ove nedjelje, možemo da potvrdimo da nećemo tražiti članstvo u evropskoj Superligi", navodi se u šaljivom tvitu velškog kluba Reksema koji se takmiči u petoj engleskoj diviziji i koji su nedavno preuzele holivudske zvijezde Rajan Rejnolds i Rob Makelheni

12185 pregleda 54 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dok su neki klubovi u stranom vlasništvu najavljivali planove za "rasturanje" evropskog fudbala formiranjem Superlige, jedan klub čiji su vlasnici Amerikanci sa zadovoljstvom je objavio da ne namjerava da se pridruži.

"I pored dvije pobjede od 4:0 ove nedjelje, možemo da potvrdimo da nećemo tražiti članstvo u evropskoj Superligi", navodi se u šaljivom tvitu velškog kluba Reksema koji se takmiči u petoj engleskoj diviziji i koji su nedavno preuzele holivudske zvijezde Rajan Rejnolds i Rob Makelheni.

Reakcije na potencijalne seizmičke promjene koje je poguralo 12 najbogatijih evropskih klubova kretale su se od humora do sarkazma, od osude do bijesa.

"Osvojili smo isti broj titula u Premijer ligi kao Totenhem, ali želimo da potvrdimo da nećemo učestvovati u bilo kakvoj Superligi", piše u tvitu irskog kluba Brej Vonderers.

Ruski klub Spartak iz Moskve obratio se direktno navijačima 12 klubova koji bi mogli da budu nezadovoljni razvojem događaja.

"Ako vam treba novi klub za koji ćete da navijate, tu smo za vas. Srdačan pozdrav, FK Spartak Moskva", naveo je ruski klub.

Totenhem je jedan od klubova koji su stavili potpis na osnivanje novog takmičenja, a navijači su poručili su upravi da su "izdali klub i njegovu istoriju".

Pristalice Totenhema su poručile da je uprava spremna da "rizikuje reputaciju kluba i njegovu budućnost u potrazi zarad profita i pozvala na promjenu vlasništva ako se Totenhem odmah ne odvoji od Superlige".

Ovakvu odluku kao izdaju vide i navijači Arsenala, Čelsija, Liverpula, Sitija i Junajteda.

Fudbaler Pari Sen Žermena Ander Erera jedan je od rijetkih aktivnih igrača koji se izjasnio protiv Superlige.

"Vjerujem u unaprijeđenu Ligu šampiona, ali nisam za to da bogati ukradu ono što su ljudi napravili, a to je najljepši sport na planeti", naveo je Erera.

Reagovali su i predsjednici fudbalskih saveza Švedske, Rumunije, Danske, ruska Premijer liga, Njemačka fudbalska liga...

"Ovo je loša ideja iz više razloga... Nema smisla stvarati zatvorenu ligu u kojoj je jedini cilj klubova novac", rekao je prvi čovjek danskog saveza Jakob Jensen. Ruska Premijer liga je navela da je ideja novog takmičenja u suprotnosti sa "osnovnim vrednostima fudbala", da ne uzima u obzir interese ogromne većine klubova i da izaziva raskol u evropskoj fudbalskoj zajednici.

Na društvenim mrežama širi se bunt...

Tako je najavljeno da će "službena" himna biti "Money", da će lopta sa kojom se bude igrala biti sastavljena od novčanica...

Preporučujemo za Vas