uefa promijenila sistem takmičenja u lš

Prljavi ljudi žele da nam unište fudbal, kazne i za igrače: Predsjednik Uefe bijesan zbog Superlige

"UEFA i fudbalski svijet su ujedinjeni protiv ove užasne odluke, koju je donijelo nekoliko klubova vodeći se pohlepom", kazao je Čeferin

8302 pregleda 7 komentar(a)
Čeferin i predsjednik PSŽ Naser Al Kelaifi, Foto: Reuters
Čeferin i predsjednik PSŽ Naser Al Kelaifi, Foto: Reuters

UEFA je danas i zvanično donijela odluku o reformi Lige šampiona od 2024. godine i proširenju takmičenja sa 32 na 36 klubova, ali odluka Izvršnog odbora u ovom trenutku djeluje i nevažno i besmisleno, nakon objave o formiranju Superlige.

Nakon sastanka u Nionu, prvi čovjek evropskog fudbala Aleksandar Čeferin bio je nedvosmislen.

"UEFA i fudbalski svijet su ujedinjeni protiv ove užasne odluke, koju je donijelo nekoliko klubova vodeći se pohlepom", kazao je Čeferin.

"Bio sam advokat ratnim zločincima i to godinama, ovako nešto nikada nisam vidio", naglasio je Slovenac.

Posebno je razočaran gestom Andree Anjelija, predsjednika Juventusa, sa kojim je imao prijateljski odnos.

"Čuli smo se u subotu u 15 sati, rekao mi je da su to glasine. Zatim je isključio telefon... Pohlepa je jedino što te ljude spaja", kazao je Čeferin.

On je ponovio ono što je objavljeno u jučerašnjem saopštenju, kada je bilo jasno da se sprema fudbalski zemljotres.

"Igrači koju nastupaju u Superligi neže moći da učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima. Neće moći da igraju za svoje zemlje", kazao je Čeferin.

On je naglasio da je Superliga isključivo finansijski projekat.

“UEFA distribuira 90 odsto zarade fudbalskoj zajednici. Za nas fudbal nije samo pitanje novca, za Superligu jeste. Ovo je interes destak ljudi, prljavih ljudi. Za njih ne postoji fudbal, već samo novac. Hvala cijeloj fudbalskoj porodici, hvala svim klubovima, osim ovih 12, hvala vladama evropskih zemalja... Ova ideja je šamar svima koji vole fudbal. Nećemo im dozvoliti da unište naš sport", kazao je Čeferin. 

Preporučujemo za Vas