FSCG podržava Uefu u borbi protiv Super lige

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ističe da kompletna fudbalska porodica mora biti jedinstvena u namjeri da zaustavi pokretanje ovakvog projekta

43303 pregleda 338 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Fudbalski savez Crne Gore u potpunosti podržava odluke Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Svjetske fudbalske federacije (FIFA), nacionalnih saveza i nacionalnih liga koji su odlučni u stavu da za takmičenje ove vrste nema mjesta u evropskom fudbalu.

Povodom najave formiranja Super lige, zatvorenog takmičenja u kojem bi učestvovali engleski, italijanski i španski klubovi, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ističe da kompletna fudbalska porodica mora biti jedinstvena u namjeri da zaustavi pokretanje ovakvog projekta.

„Fudbal je od svog nastanka bio igra za sve, za male i velike, slabije i jače, siromašne i bogate. Fudbal je igra koja svima pruža iste šanse za dokazivanje, bez obzira na sve naše različitosti. Uprkos svim različitostima fudbalska zajednica je uvijek bila složna, njegujući solidarnost kao jednu od ključnih vrijednosti fudbala koji poznajemo”.

„Zahvaljujući zajedničkim naporima svih nas - FIFA, konfederacija, nacionalnih saveza, liga, klubova, igrača, službenih lica i navijača - stvara se sistem i uslovi za bavljenje fudbalom širom svijeta u kojima će svi imati jednaku priliku za uspjehom i sistem u kojem će svi imati mogućnost da kroz takmičenja na nacionalnom nivou ostvare san i osvoje jedan od trofeja na kontinentalnom ili interkontinentalnom nivou”.

„Izdvajanje pojedinaca i odustajanje od zajedničke borbe predstavlja izraz pohlepe i želje za ostvarenjem što većeg profita kao glavne motivacije za bavljenje sportom. Zbog toga je stvaranje zatvorene lige projekat protiv kojeg se kompletna fudbalska zajednica mora boriti zarad očuvanja vrijednosti koje smo godinama zajednički stvarali. Rukovodstvo FIFA i UEFA imaju punu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore i moju ličnu u svim daljim koracima usmjerenim ka onemogućavanju pokretanja projekta koji nije zasnovan na suštinskim vrijednostima fudbala kao najpopularnijeg sporta na svijetu”, rekao je Savićević.

Fudbalski savez Crne Gore pružiće svu neophodnu podršku FIFA i UEFA u borbi za očuvanje kontinentalnih i interkontinentalnih takmičenja u aktuelnom formatu.

Bonus video: