Samo novac, ne može se demokratijom na diktaturu

Bivši trener Budućnosti Brano Milačić nema dilemu da je ovo što se radi pogrešno

2709 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Arsenal, Totenhem, Čelsi, te Inter, Juventus i Milan - klubovi su koji bi trebalo da igraju Superlligu, a plan je da u njoj učestvuje 20 ekipa. Bivši trener Budućnosti Brano Milačić nema dilemu da je ovo što se radi pogrešno:

- Ovo je idiotizam! Pojedinci ne misle na fudbal, da misle ovo ne bi uradili. Ne bi ovo uradili ni da misle na navijače širom svijeta, na klubove koje vode. Ništa od toga njih ne interesuje, samo novac - rekao je Milačić za „Vijesti”.

Odgovor Uefe i predsjednika Aleksandra Čeferina je bio oštar - zaprijetio je da će se igračima timova koji budu dio Superlige zabraniti da igraju Mundijal i Evropsko prvenstvo.

- Ne može se demokratijom na diktaturu. Kada su ovi klubovi, tačnije njihovi vlasnici, spremni na osnivanje zatvorene lige, onda mora da im se odgovori na pravi način. Želim da vjerujem da će se izaći iz ovog problema, da će se pronaći neko rješenje, jer ovo što se sada događa obesmišljava fudbal. Ispaštaće zaljubljenici u fudbal i manji klubovi koji žive za velike utakmice protiv velikih klubova. Šteta je da Real Madrid ne može da dođe u Beograd ili Zagreb, jednog dana možda i u Podgoricu - ističe Milačić.

Romantika - ima li je više u fudbalu?

- Ona je za male, siromašne. Bogate to ne zanima - naveo je Milačić.

Bonus video: