izabran na kongresu uefa

Savićević još četiri godine u Savjetu FIFA

Savjet je tijelo koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrijednosti Fife sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom svijeta

5418 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Predsjednik FSCG Dejan Savićević ponovo je danas izabran za člana Savjeta Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Savićevića su izabrali delegati na Kongresu UEFA.

On je u Savjetu FIFA bio i u prethodne četiri godine.

"Tokom prethodne četiri godine, za vrijeme trajanja prvog mandata, učestvovao sam u radu i donošenju najvažnijih odluka za svjetski fudbal i na taj način dao skroman doprinos ostvarenju ciljeva Svjetske fudbalske federacije. Obavljajući dužnosti člana Savjeta FIFA stekao sam iskustva koja su od neprocjenjivog značaja za dalji rad, kako na nacionalnom nivou u ulozi predsjednika FSCG tako i na međunarodnom u Fifi i Uefi. Napredak i dalji razvoj fudbala biće u fokusu i u narednom periodu i vjerujem da ću učešćem u daljem radu Savjeta FIFA doprinijeti razvoju fudbala kako na globalnom tako i na nacionalnom i lokalnom nivou", rekao je Savićević.

Savjet FIFA je tijelo koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrijednosti Fife sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom svijeta.

Savjet odlučuje o mjestu i datumu održavanja FIFA turnira i broju timova koji će na njima učestvovati.

Izuzetak je Svjetsko prvenstvo - odluka o domaćinstvu Mundijala donosi se glasanjem na Kongresu FIFA.

U strukturi Savjeta FIFA, koji ima 37 članova, najveći broj, ukupno devet, dolazi iz Uefe, po sedam članova daju ACF i CAF, po pet dolaze iz CONMEBOL i CONCACAF, dok OFC daje tri člana.

Preporučujemo za Vas