Fudbalska Crna Gora: Potrebne su promjene na svim nivoima

"Veoma smo nezadovoljni stanjem u fudbalu kod nas i smatramo da su promjene na svim nivoima neophodne, kako na regionalnom, tako i na državnom nivou", navodi se u saopštenju organizacije "Fudbalska Crna Gora"

3519 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Udruženje "Fudbalska Crna Gora", koje čine nekadašnji fudbaleri, treneri, fudbalski radnici, na čelu sa Draganom-Guzom Vujovićem, dala je podršku Vjekoslavu Dukiću na predstojećim izborima Udruženja klubova FSCG - centrar.

Fudbalska Crna Gora je ušla u izbornu godinu, a predsjedničkim izborima na saveznom nivou - FSCG, koji su zakazani za posljednji dan juna, prethodiće izbori u regijama.

Vjekoslav Dukić, dugogodišnji igrač futsala i sportski funkcioner, za sada je jedini protivkandidat aktuelnom predsjednik Uduženja klubova - centar, Vladanu Vučeliću.

"Mi veterani, fudbalski treneri i radnici, obraćamo vam se povodom predstojećih izbora u fudbalskoj organizaciji.

"Na nivou UK FSCG Centar želimo da izrazimo podrsku dugogodišnjem dokazanom fudbalskom i sportskom radniku Vjekoslavu Dukiću. Naime, veoma smo nezadovoljni stanjem u fudbalu kod nas i smatramo da su promjene na svim nivoima neophodne, kako na regionalnom, tako i na državnom nivou".

Napominjemo da je postojeća rukovodeća garnitura prisutna već 20 godina, a rezultati rada na svim poljima su poražavajući. Ukoliko želimo da uhvatimo poslednji voz u pravcu razvoja fudbala i priključimo se razvijenim savremenim tokovima regionalnog i evropskog nivoa fudbala mora se pružiti prilika provjerenim ljudima iz svijeta sporta, a gospodin Vjekoslav Dukić sa svojim timom je za to sigurno sposoban", navodi se u saopštenju koje su, osim Dragana Vujovića, potpisali Gano Ćerić, Brajan Nenezić, Momir Bakrač, Zoran Batrović, Miomir Bakrač, Rajko Vujadinović, Željko-Pipi Božović, Mirko Radinović, Petar-Caco Ljumović i Pero Giljen.

Bonus video: