Odluka u Tuzima, Dečić propustio prilike da slavi na gostovanju Iskri

Tuzani odigrali bez golova na gostovanju Iskri, iako su stvorili nekoliko sjajnih šansi

9553 pregleda 5 komentar(a)
Pešukiću oba šuta prošla pored desne stative, Foto: FK Dečić
Pešukiću oba šuta prošla pored desne stative, Foto: FK Dečić

Iako će se o učesniku finala Kupa Crne Gore odlučivati u Tuzima, u revanšu 5. maja, Dečić može da žali zbog utakmice bez golova u prvoj utakmici polufinala na stadionu "Braća Velašević".

Iskra i Dečić su odigrali borbenu i dinamičnu utakmicu, ali mreže su ostale netaknute, što zbog ogromne požrtvovanosti odbrana jednog i drugog tima, dobrih odbrana, ali i promašaja u dobrim pozicijiama.

U omjeru šansi, Dečić je bio ekipa koaj treba da žali za propuštenim, iako je Iskra prva zaprijetila - već u 6. minutu kada je Adrijan Rudović sjajnim uklizavanjem izblokirao Zorana Petrovića u velikoj šansi.

Desetak minuta kasnije i Dečić je pokazao da želi da igra na pobjedu ali je udarac glavom Nikolića otišao preko gola, da bi potom Tući požrtvovanom intervencijom stopirao udarac Bakrača na drugoj strani.

U 35. minutu je Adrijan Rudović novim blokom spriječio pogodak Ivana Vukovića, a potom je Dečić preuzeo igru. U 40. minutu Tući se sjajno ubacio i sa sedam metara glavom je pogodio stativu a tri minuta kasnije je Pešukić bio neprecizan u odličnoj poziciji za šut.

U nastavku se na pravo uzbuđenje čekalo do 62. minuta, kada je Luković sjajnim šutem natjerao Popovića na intervenciju, a onda je krenuo niz opasnih napada Dečića.

Tući je uposlio Pešukića koji je sa desetak metara promašio, a Vuljaju je nakon odličnoh šuta sa 17 metara blokom odbranio Šahman.

Vuljaj je imao i posljednju priliku u 88. minutu, ali je Kordić bio siguran...

Bonus video: