Mračne sile su nestale, vještice su na njihovoj strani: Benevento ostaje u ligi

"Kada sam došao u Benevento rekao sam da ćemo igrati Seriju A. Svi su mislili da sam lud. Sada kažem da ćemo sigurno ostati...", rekao je Vigorito
51 pregleda 0 komentar(a)
benevento, Foto: Reuters
benevento, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2017. 11:56h

Čini su skinute, vještice su sada na strani Beneventa.

Egzaltirani predsjednik italijanskog prvoligaša Oreste Vigorito, koji se proslavio izjavom da tim ne pobjeđuje zbog "mračnih sila, koje se vjekovima nadvijaju nad tim gradom", kazao je, nakon remija sa Milanom i prvog boda u Seriji A, da tek sada nema dilemu da će Benevento ostati u eliti.

"Građanima smo vratili osmjehe, vještice su sada naš saveznik. Da, napišite to, sreća će od sada biti na našoj strani", kazao je Vigorito.

Bevenento je, naime, poznat kao "grad vještica", zbog legende koja kaže da su se na tom prostoru, tokom antičkih vremena, skupljale vještice i vršile svoje obrede.

Stanovnici tog grada dugo su na svojim kućnim pragovima, zbog vjerovanja da postoje paranormalne aktivnosti u njihovoj okolini, ostavljali metle i so, kako vještice ne bi ušle u kuću tokom noći.

Benevento u svom grbu, zbog toga, ima lik vještice na metli

Benevento je u nedjelju osvojio prvi bod, nakon 14 vezanih poraza, tako što je golman Brinjoli u posljednjim trenucima meča izjednačio na 2:2 protiv Milana.

"Kada sam došao u Benevento rekao sam da ćemo igrati Seriju A. Svi su mislili da sam lud. Sada kažem da ćemo sigurno ostati...", rekao je Vigorito.

Beneventno odnedavno vodi novi trener Roberto de Zerbi.

"Nisam dugo želio da mijenjam trenera, jer sam htio da Marko Baroni pronađe sebe. Žao mi je što nije uspio, morali smo da se rastanemo. De Zerbi je čovjek pozitivne energije, on će nas uvesti u mirnu luku", siguran je De Zerbi.

Bonus video: