Gvardiola otvoreno i protiv Uefe: Jedino ostaje da se godina produži na 400 dana

On je rekao da je posao trenera postao ne da spreme ekipu, već da je sačuvaju

6560 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pep Gvardiola je digao glas protiv Superlige, ali danas nije poštedio ni Uefu - trener Mančester sitija otvoreno je govorio o svim problemima sa kojima se sučavaju igrači i timovi.

"Nemamo Superligu i to je završena stvar. Ali, imaćemo novu Ligu šampiona, još mečeva. Ne znam čemu to vodi. Zamislite samo da glumci imaju predstavu tri puta dnevno - ne bi izdržali da svaki put budu na nivou očekivanja publike. Mi imamo tri utakmice nedjeljno, fizički napori su ogromni. Možda je jedino rješenje da se kalendarska godina produži na 400 dana da bismo uklopili sve", kazao je Gvardiola.

On je rekao da je posao trenera postao ne da spreme ekipu, već da je sačuvaju...

"Mi ne treniramo, ne uvježbavamo se, naš posao je da zadržimo igrače u formi. Mi samo gledamo snimke, momci moraju da pamte što im kažemo. Takođe, nemamo ni normalnu predsezonu, idemo na turneje, igrači dolaze umorni sa mečeva reprezentacije. Tokom sezone nemaju odmor. Neizdrživo je", rekao je Gvardiola.

UEFA je kaže gluva...

"Oni uvijek kažu - imamo u vidu - kada pričamo o velikom broju mečeva. I onda - uvede nova takmičenja", rekao je Gvardiola.

Bonus video: