Milojko: Napašćemo "plave" i u revanšu pod Goricom

Zeta se neće braniti pod Goricom nakon pobjede protiv Budućnosti 2:1 u prvom meču 1/2 finala Kupa, obećava kapiten Goran Milojko

6722 pregleda 4 komentar(a)
Goran Milojko, Foto: Savo Prelević
Goran Milojko, Foto: Savo Prelević

Zeta je prije 20-ak dana pod Goricom savldala Budućnost i prekinula joj rekordni od 23 utakmice bez poraza. Prije dva dana na Trešnjici, “vukovi” su pokazali aktuelnom prvaku da ih nisu slučajno dobili - momcima Ratka Dostanića pripao je prvi polufinalni meč Kupa (2:1).

Budućnost je povela na Trešnjici, ali je Zeta preokrenula već do puvremena. O plasmanu u finale odlučivaće se 5. maja na stadionu pod Goricom. Golubovčani će, dakle, u revanšu braniti gol prednosti.

"Mi nećemo braniti prednost i ako neko očekuje da ćemo se grupisati u bunkeru ispred kaznenog prostora, grdno se vara. Filozofija ove ekipe nije da ne primi, već da da gol i mi ćemo sigurno napasti Budućnost i u revanšu. Pokazali smo u dvije uzastopne međusobne utakmice da je Zeta ekipa koja igra najljepši fudbal", smatra kapiten Goran Milojko i dodaje.

"Samo su brojni kadrovski problemi i sticaj nekih nesrećnih okolnosti, čudno primljenih golova, uticali da nismo u zoni evropskih kvalifikacija na tabeli. Poput penala na gostovanju Iskri u četvrtom minutu nadoknade i potom poraza od Jezera u utakmici koju smo morali odigrati sa drugim timom, a promašili smo i penal. I protiv Budućnosti nam je rotacija bila ograničena, jer je čak sedam igrača bilo van zapisnika, a Orlandić je pod injekcijama nastupio",- kaže Milojko.

I zaista, Zeta je u posljednjih pola sata propustila nekoliko prilika da mirnije dočeka revanš polufinala Kupa, a ni trener “plavih” Mladen Milinković nakon utakmice nije krio da je njegova ekipa zasluženo izgubila.

"Mi volimo utakmice protiv Budućnosti i Sutjeke. Tačnije, uživamo u njima, jer se igra otvoreno i napadački, a tu tradicionalno imamo jači motiv i želju. Trener Dostanić forsira formaciju sa tri napadača, mada smo na pripremama u Turskoj sjajno prolazili i sa formacijom 4-4-2. Ovdje se to nije pokazalo djelotvornim i napadamo atraktivno i sa tri špica. Njegova postavka je pravo osvježenje i liga bi bila neuporedivo bolja i atraktivnija da je u njoj više trenera takvog znanja i formata".

U finišu utakmice povrijedio se Janko Simović.

"Za nas je povoljna okolnost i što Janko Simović nije teže povrijeđen u finišu duela protiv Budućnosti i što će biti spreman za revanš, pošto je izuzetno važan za našu igru. I već sada mogu da obećam da se nećemo braniti, osim da rival bude toliko bolji da nas primora na to. U tom slučaju sportski ćemo čestitati", rekao je Milijko.

Stameni vezista je karijeru vezao za crnogorsku ligu, iako je bio važan igrač mlade fudbalske reprezentacije.

"Mislim da jedini iz moje generacije nisam debitovao u A timu naše reprezentacije. Izuzetno talentovane generacije sa Šarkićem, Vujačićem, Kosovićem, Jankovićem, Đorđevićem, Lagatorom... Ali, moje je da igram i ne gubim nadu. Ponuda iz inostranstva je bilo i to sa dobrim uslovima za mene, ali nisu zadovoljile i želje kluba. Ipak, zadovoljan sam jer Zeta sada igra po mom ukusu, napadamo, igramo lijepo i atraktivno a rezultat će doći",zaključio je 26-godišnji vezista

Bonus video: