Posljednje upozorenje Realu, Barsi, Juveu i Milanu, Čeferin: Ili Superliga ili Liga šampiona

Superligu još zvanično nisu napustili Real Madrid, Barselona i Juventus, ali i Milan, koji je bio blizu izlaska, ali i dalje to nije potvrdio

17487 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u razgovoru za agenciju poručio klubovima koji nisu napustili Superligu da neće igrati Ligu šampiona ako ne promijene stav.

Superligu još zvanično nisu napustili Real Madrid, Barselona i Juventus, ali i Milan, koji je bio blizu izlaska, ali i dalje to nije potvrdio.

"Potpuno je jasno da će klubovi morati da odluči jesu li u Superligi ili su evropski klub. Ako kažu da su u Superligi, onda, naravno, neće igrati Ligu šampiona. Ako su spremni to da naprave, onda neka igraju u svom takmičenja", rekao je Slovenac.

Čeferin nije rekao kakve će sankcije snositi klubovi koji su se odvojili u Superligu, ali Čeferin ističe da je drugačija situacija s klubovima koji su priznali grešku i napustili projekat.

"Još čekamo pravne stručnjake i onda ćemo donijeti odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoju pogrešku i koji su rekli da će napustiti projekat. Ostali uglavnom znaju da je taj projekat mrtav, ali vjerovatno ne žele to da prihvati", rekao je on.

Bonus video: