Atletiko napada Čelsi i čeka kiks "vučice"

Tim Dijega Simeonea može do osmine finala samo ako slavi u Londonu, a Azerbejdžanci ne izgube na "Olimpiku". Junajted miran pred duel sa CSKA, Juve pod tenzijom na "Karaiskakiju"...
0 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2017. 10:59h

Osam ekipa je obezbijedilo prolaz, traži se još osam za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Plasman među 16 najboljih su ranije obezbijedili Pari Sen Žermen, Bajern, Čelsi, Barselona, Mančester siti, Bešiktaš, Totenhem i Real Madrid, a najbliži da im se priključi je Mančester junajted, kojeg bi eliminisao samo poraz od 6:0 od CSKA na "Old trafordu".

Najveća dilema - Roma ili Atletiko?

Atletiko Madrid je pred eliminacijom, potrebno je samo da Roma potvrdi sve dobro što je uradila ove sezone u Ligi šampiona.

Rimljani dočekuju Karabag i potrebno je da ga savladaju, pa da sve kalkulacije Španaca budu uzaludne.

"Najvažnije je da sudbinu držimo u svojim rukama. Svi znamo da Karabag nije ista ekipa kao na startu Lige šampiona kad ga je deklasirao Čelsi, pokazaćemo mu poštovanje, ali naš cilj je da pobijedimo i prođemo", rekao je trener Rome Euzebio di Franćesko.

Roma je u Bakuu savladala Azerbejdžance sa 2:1, a taj isti Karabag će vjerovatno koštati Atletiko plasmana, jer mu je u dva meča otkinuo ukupno četiri boda.

"Karabag ima kvalitet za ovo takmičenje, i to je pokazao. Nem šanse da ga potcijenimo", kazao je Di Franćesko i potvrdio da će oporavljeni Rađa Naingolan i Aleksandar Kolarov biti u sastavu.

Atletiku ostaje nada, osluškivaće vijesti iz Vječnog grada, ali primarni cilj je da se pobijedi Čelsi.

"Plavci" su prebrinuli sve brige oko plasmana, možda je to olakšavajuća okolnost za "kolćonerose" koji polako vraćaju prepoznatljivu formu.

"Ovo je utakmica koju nije teško pripremiti, jer imamo samo jednu opciju kada je rezultat u pitanju. Nema smisla slušati radio ili gledati TV, jer se ne pitamo samo mi. Ako Roma pobijedi, čestitaćemo joj plasman", rekao je Dijego Simeone.

Čelsi želi još jednu pobjedu nad Madriđanima nakon što je u prvom susretu u sudijskoj nadoknadi slavio pogotkom Mišija Bačuajia.

"Uvijek idemo da pobijedimo, ali ako budemo prvi u grupi ne znači da ćemo imati lakši žrijeb za osminu finala", poručio je menadžer Čelsija Antonio Konte.

Junajted čeka CSKA svjestan da samo nevjerovatan splet okolnosti može da ga eliminiše.

"Ovaj meč nam je bitan. Pol Pogba će igrati, Nemanja Matić neće, jer je povrijeđen. Takođe, neće biti ni Zlatana Ibrahimovića, koji još uvijek ide od teretane do terena i u fazi je oporavka", istakao je Žoze Murinjo.

CSKA i Bazel se bore za drugo mjesto, imaju po devet bodova, s tim što su Švajcarci, koji gostuju Benfiki, u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

I Juve mora da se pomuči

Juventus ima razloga da strahuje pred gostovanje Olimpijakosu, ali makar zna da se sam pita.

"Stara dama" na drugom mjestu ima bod više od Sportinga, a portugalski tim čeka teško gostovanje Barseloni.

"Ne smijemo da mislimo o drugima, jer bi to moglo bitno da utiče na naše izdanje. Moramo da se fokusiramo na naš meč sa Olimpijakosom, jer je on najvažniji", jasan je Masimilijano Alegri.

Derbi grupe B biće odigran u Minhenu - Bajern dočekuje Pari Sen Žermen, koji ima pet pobjeda i samo jedan primljeni gol.

Bavarci moraju da slave sa više od tri gola razlike ako žele prvo mjesto...

PAROVI 6. KOLA

GRUPA A: Mančester j. - CSKA, Benfika - Bazel;

GRUPA B: Bajern - PSŽ, Seltik - Anderleht;

GRUPA C: Čelsi - Atletiko Madrid, Roma - Karabag;

GRUPA D: Olimpijakos - Juventus, Barselona - Sporting;

SRIJEDA

GRUPA E: Liverpul - Spartak, Maribor - Sevilja;

GRUPA F: Šahtjor - Mančester siti, Fejnord - Napoli;

GRUPA G: Lajpcig - Bešiktaš, Porto - Monako;

GRUPA H: Totenhem - APOEL, Real Madrid - Borusija D.

Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Bonus video: