Bitka za život u eliti: Petrovac navija za Budućnost, Titograd nema mnogo izbora

Sjutra mečevi 31. kola

17547 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Mečevi 31. kola Prve crnogoske Telekom fudbalske lige igraju se sjutra, počev od 14 sati.

Petrovac i Rudar otvaraju rundu - ako pobijede, Petrovčani će bar na četiri sata izaći iz zone ispadanja.

Od 16 časova igraju Sutjeska – Jezero.

Sutjeska je u evropskoj zoni, ali je dva kola bez pobjede.

Nikšićki sastav nije slavio na posljednja tri meča kod kuće, tako da bi svaki naredni kiks mogao da ugrozi željenu poziciju.

Sutjesku očekuje intrigantna utakmica sa Jezerom, koje ne odustaje od opstanka, a koje je u novembru prošle godine i odnijelo bodove iz Nikšića, pobjedom od 1:0.

"Znamo da bi nam pobjeda značila mnogo ka plasmanu u evropsko takmičenje. Tako treniramo, tako se ponašamo i vjerujem da ćemo ispuniti cilj", rekao je trener Sutjeske Miljan Radović.

U 17 sati sastaju se Dečić – Zeta - tim iz Tuzi je bez pobjede pet kola, na tih pet mečeva nije postigao ni gol, dok je Zeta u usponu i dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Budućnosti u prvom meču polufinala Kupa - 2:1.

Od 18 sati igraju OFK Titograd i Budućnost.

Šampion je okrenut Kupu Crne Gore, odnosno revanšu polufinala sa Zetom, nakon neočekivanog poraza u prvom meču na Trešnjici.

Za razliku od Budućnosti, OFK Titograd u duelu gradskih rivala mora da ide na sve ili ništa, s obzirom na to da je opstanak u elitnom rangu ozbiljno uzdrman.

"Titograd nije poražen tri kola, vjerovatno ih je pokrenuo i dolazak novog trenera, a bodovi su im važni u borbi za opstanak, tako da nas čeka težak meč", kazao je vezista Budućnosti Velizar Janketić.

Posljednji meč se igra na DG areni u Lješkopolju, a važan je za oba tima.

Podgorica sa četvrtog mjesta prijeti Sutjesci i Dečiću, dok Iskra, nakon loše serije, više nije sigurna ni u opstanak.

Danilovgrađani su bez pobjede osam kola, posljednji trijumf ostvarili su baš protiv Podgorice, posljednjeg dana februara. U tom nizu čak sedam puta su igrali neriješeno, pa sada imaju samo četiri boda više od Jezera.

Prekid ove negativne serije donio bi im mirniji san.

"Imamo ozbiljnog rivala, Podgorica je to pokazala pobjedom protiv Budućnosti. Ulazimo sa ciljem da pobijedimo, neophodni su nam bodovi", rekao je napadač Iskre Bogdan Milić.

31. kolo

Petrovac – Rudar (14)

Sutjeska – Jezero (16)

Dečić – Zeta (17)

OFK Titograd – Budućnost (18)

Podgorica – Iskra (19)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: