Arsenal u nadoknadi sačuvao prvo mjesto pred derbi sa Mornarom

Iako oslabljen Arsenal je slavio na gostovanju Drezgi pa će derbi sa Mornarom dočekati sa bodom prednosti u odnosu na Barane

3901 pregleda 5 komentar(a)
29. kolo, Foto: FSCG
29. kolo, Foto: FSCG

Izgledalo je da će jesenji prvajk Arsenal ispsutiti lidersku poziciju u 29. kou na gostovanju Drezgi, pošto je rezultat u 90. minutu bio 0:0, dok je istovremeno u derbiju Mornar vodio čak 4:0 protiv Koma.

Ipak, u prvom od dva minuta nadoknade, koliko je označio glavni sudija Nikola Cvijović, Japanac Rjoju Tačibana je izveo slobodan udarac, tačnije sjajno uigranu kombinaciju gdje je prvi od trojice slobodnih igrača, Vuk Dapčević prihvatio loptu i nebranjivo je sa deset meatra smjestio u donji lijevi ugao za pobejdu od 1:0.

Arsenal je, iako oslabljen neigranjem Jasmina Muhovića i Montenegra slavio i prekinuo je niz od četiri pobede Drezge, zadržao je čelnu poziciju sa bodom prednosti pred derbi za četiri dana u Tivtu, gdje će Arsenal dočekati Mornar.

A Barani su sa lakoćom izišli na kraj u derbiju sa Komom, slavili sa 4:0, ali im se nije dalo da preuzmu i prvo mjesto pa i dalje zaostaju bod za liderom.

A okliznulo se i Igalo u Rožajama, pošto je Ibar slavio sa 2:1, i to preokretom pa sada u borbi za opstanak ima 10 bodova više do Drezge a sedam više od Grblja, koji je na gostovanju Bokelju doživio sedmi uzatopni poraz u drugoligaškom karavanu (3:0).

Igalo i dalje na trećoj poziciji ima tri boda više do Koma, a to mjesto vodi u baraž za popunu Prve lige.

Jedinstvo je slavilo u Beranama sa 1:0, a jedini pogodak u finišu poluvremena je autogol Dekovića.

Bonus video: