Rumenige o fudbalu: Svi smo potčinjeni demonu zvanom fudbalsko tržište

Za njega nema dileme - finansije su bile glavni motiv Superlige

6640 pregleda 4 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige otkrio je klub iz Minhena nije nikada dobio poziv za učešće u Superlige, a da je znao šta se sprema spriječio bi to na vrijeme.

Za njega nema dileme - finansije su bile glavni motiv.

"Tih 350 ili 500 miliona eura po klubu bila je mamac. Klubovi koji su krenuli u tu priču imaju velikih problema sa likvidnošću", rekao je on.

I Ruminge je potencirao ulogu navijača širom Evrope u rušenju projekta...

"Druga važna činjenica jeste izostanak tri važna kluba - PSŽ, Dortmunda i Bajerna. Bez nas Superliga nije tako sjajna. Naše odbijanje bio je važan znak", rekao je on.

Rumenige je rekao da su svi klubovi pravili greške...

"Svi smo pravili greške - Real, Barselona, Juventus, Siti, Bajern... Svake godine smo samo povećavali plate i izdvajali sve više za transfere. To je stvorilo dugove... Svi smo bili potčinjeni tom demonu zvanom fudbalsko tržište. O onda se dogodila korona koja je svima naškodila, nekome više, nekome manje, ali generalno - svima nama. Iz ovoga moramo daizvučemo neke pouke", rekao je Rumenige.

Rješenje je stabilizacija...

"Nemojmo dodatno da pumpamo troškove! Sve ih treba smanjiti" Smanjiti plate, procente za menadžere, konsultante, manje izdvajati za transfere... I trebalo bi da se pozabavimo pravilom koje bi ograničilo potrošnju i zarade, nešto poput zakona u američkom profedionalnom sportu", kazao je on.

Bonus video: