Gatuzo ima istu platu kao trener Beneventa!

Najplaćeniji stručnjaci u italijanskom šampionatu su Masimilijano Alegri i Lućano Spaleti
78 pregleda 1 komentar(a)
Gatuzo, Foto: Reuters
Gatuzo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2017. 15:59h

Đenaro Gatuzo na klupi Milana ima istu platu na godišnjem nivou kao trener Beneventa Roberto de Zerbi, prenosi italijanski mediji.

Benenvento je juče protiv Milana osvojio prvi bod u sezoni (2:2), a dan kasnije otkriveno je da Gatuzo i De Zerbi zarađuju po 300 hiljada eura za sezonu.

Milan je prošle sedmice smijenio Vinćenca Montelu, koji je imao platu oko dva miliona eura, a "rosoneri" su Gatuza "povukli" s klupe Primavere.

Gatuzo realno nije stvorio trenersko ime da bi mogao da juri milionski ugovor, ali se i ne pamti da je trener Milana, kako god se zvao i kakve rezultate imao iza sebe, zarađivao isto kao šef stručnog štaba dojučerašnjeg niželigaša, ali i tačno 25 puta manje od kapitena ekipe Leonarda Bonućija (čija je plata 7,5 miliona).

Najmanju platu među trenerima u Seriji A trenutno ima Dijego Lopes iz Kaljarija (200 hiljada), a manje od Gatuza zarađuju još samo Fabio Pekja (Verona), Davide Balardini (Đenova) i Đuzepe Jakini (Sasuolo) čija plata iznosi 250 hiljada.

Tu su i Udinezeov Masimo Odo (350 hiljada), Lorenco Semplići iz Spala (400), Davide Nikola (Krotone, 500 hiljada), te Rolando Maran iz Kjeva (600), kojim se i zatvara krug trenera sa zaradom manjom od milion.

Najplaćeniji stručnjaci u italijanskom šampionatu su Masimilijano Alegri (Juventus, sedam) i trener Intera Lućano Spaleti sa četiri miliona, slijede Euzebio di Franćesko (Roma) i Siniša Mihajlović (Torino) sa po milion i po, dok godišnja plata Mauricija Sarija iz Napolija iznosi milion i 400 hijada eura.

Odmah iza Sarija su Simone Inzagi i Đampjero Gasperini (Lacio/Atalanta, 1,3 miliona), Roberto Donadoni (Bolonja) sa 1,2, te Marko Đampaolo iz Sampdorije i Fiorentinin Stefano Pioli (po milion i 100 hiljada).

Bonus video: