Dečiću komšijski derbi, Tuzani sve bliži prvom izlasku u Evropu

Dečić slavio protiv Zete i vartio se na drugo mjesto prvoligaške tabele

5619 pregleda 1 komentar(a)
Pešukić pokazao Zeti da ga se olako odrekla, Foto: Luka Zeković
Pešukić pokazao Zeti da ga se olako odrekla, Foto: Luka Zeković

Spektakularni komšijski derbi u Tuzima, između Dečića i Zete pripao je domaćinu - 3:1.

Dečić je znalački iskoristio sve kadrovske probleme gostiju, naročito izostanak Janka Simovića i od starta je krenuo u ofanzivu koja je rezultirala vođstvom od 2:0 već u 10. minutu.

Prvo je u 3. pogodio Danilo Pešukić, koji je ponikao u Zeti, i to na asistenciju Iljira Camaja, kada je odliočno utrčao u kazneni prostor i pogodio.

Pešukić se potom revanširao sjajnim centaršutem sa desne strane a Camaj glavom sa osam metara uspio da savlada Zorana Akovića, koji je loptu uhvatio nakon što je obimom prešla liniju.

Uslijedili su napadi i ređale se šanse na obje strane, ali je Dečić bio bliži pogotku, ali je Kristijan Vuljaj šutirao preko prečke a Aković je potom iskusno prevario Đoljaja u situaciji jedan an jedan.

U nastavku je Ratko Dostanić morao da ubaci nedovoljno oporavljenog Petra Orlandića i Zeta je bila opasna. Upravo je Orlandić sjanim driblingom i potom stvorenim prostorom za udarac smanjio u 60. minutu.

Obje ekipe su nastavile da igraju otvoreno a nakon što je rezervista Admir Adrović osvojio loptu od Sopa i nesebično uposlio Vuljaja, mladi napadač je oklijevao i propustio zicer u 78. minutu.

Iamo je Vuljaj potom sjajan šut sa 25 metara ali je Aković ipod prečke loptu izbacio u korner, a Vuljaj je ustupio mjesto Danilu Markoviću.

Kaznu za promašaje domaćina nije sikoristio rezervsita Matija Lambulić, jer je i on oklijevao u 88. minutu nakon sjajnog dodavanja Orlandića. a potom je Đinovićev sjajaj šut sa 30 metara prohujao iznad prečke.

U nadoknadi je Adrović opet uzeo loptu, izbacio Sopa i povratnom loptom našao Markovića, a rezervsita je u trećem minutu nadoknade ovjerio trijumf Dečića.

Dečić je drugi an tabeli, a i u polufinalu je Kupa Crne Gore u revanšu Iskri treba mu pobjeda za prvo finale.

Zeta će šansu za Evropu tražiti u Kupu, gdje brani 2:1 sa Trešnjice protiv Budućnosti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: