Lajpcig i Ajntraht u borbi za Marša

Amerikanac Džesi Marš ostavio sjajan utisak na klupi RB Salcburga, koji ima istog vlasnika kao i Lajpcig, ali bi adut kluba iz Frankfurta mogao da bude Markus Kreše, prvi favorit za poziciju sportskog direktora. On je danas raskinuo ugovor sa "bikovima"

2690 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Borusija Dortmund je pristala da plati najveće obeštećenje za trenera u istoriji Bundeslige, jer će za slobodu Marka Rozea imenjaku iz Menhengladbaha uplatiti sedam miliona eura.

Time je i pokrenula veliku vrtešku stručnjaka u Njemačkoj.

Menš je zamjenu za Rozea našao u Ajntrahtu, odakle stiže Adolf Hiter, a danas je objavljeno da je Julijan Nagelsman dogovorio sve detalje saradnje sa Bajernom, ali da Lajpcig zahtijeva ogromno obeštećenje - između 15 i 20 miliona eura.

Ukoliko se to dogodi, trenera za narednu sezonu tražiće dva kluba koja su trenutno u zoni Lige šampiona - Lajpcig i Ajntraht.

I oba ciljaju istog čovjeka - Amerikanca Džesija Marša, koji je ostavio sjajan utisak na klupi RB Salcburga.

S obzirom na to da je Red Bul vlasnik i Salcburga i Lajpciga, bilo bi čudno da Marš stigne u Frankfurt, ali vijest koja se danas pojavila sugeriše da ima šansu.

Naime, sportski direktor "bikova" Markus Kreše je raskinuo ugovor i pominje se da bi baš on mogao da naslijedi Fredija Bobića na istoj poziciji u Ajntrahtu.

"Bild" piše da su mu rivali Igli Tare iz Lacija i Aleksander Rozen iz Hofenhahjma, a u slučaju da Kreše bude izabran, Marš bi definitivno bio njegov prvi izbor...

Bonus video: