Dominacija Sutjeske - novi rekordi na horizontu

Naredni rekord koji jure Nikšićani je broj uzastopnih pobjeda – trenutno ih imaju devet i nedostaje im samo jedna pa da se izjednače sa generacijom Budućnosti iz sezone 2011/12
0 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.12.2017. 13:08h

Sutjeska dominira crnogorskim šampionatom ove sezone na sve moguće načine – pobjedama, serijama, rekordima, igrom...

Izabranici Nikole Rakojevića, koji su dva kola prije kraja jeseni prvi na tabeli sa 13 bodova više od drugoplasirane Budućnosti, uradili su u subotu nešto još nikom nije uspjelo na domaćoj sceni.

Ostvarili su pobjede u nizu protiv svih protivnika u CFL-u - prva u seriji bila je Budućnost u devetom, a posljednji Dečić u 17. kolu.

Za „zatvaranje kruga“ Nikšićanima je pomogao i sistem takmičenja, jer Crnogorska fudbalska liga od ove sezone broji 10, umjesto 12 timova, pa je bilo dovoljno devet, umjesto 11 pobjeda.

Igor Ivanović i drugovi, međutim, ne žele da se zaustave, a nove pobjede donijele bi im i nove rekorede.

Golman Sutjeske Vladan Giljen već je oborio rekord po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola, postavši prvi čuvar mreže na domaćoj klupskoj sceni koji je „preletio“ magičnu brojku 1.000 (njegova mreža miruje 1.003 minuta, a Sutjeske 1.018). I ta serija ima tendenciju da se poveća...

Naredni rekord koji jure Nikšićani je broj uzastopnih pobjeda – trenutno ih imaju devet i nedostaje im samo jedna pa da se izjednače sa generacijom Budućnosti iz sezone 2011/12.

Ekipa podgoričkog kluba koju je tada predvodio Miodrag Radulović vezala je 10 pobjeda u proljećnom dijelu šampionata i na kraju osvojila titulu.

Rekod Budućnosti Sutjeska će juriti baš protiv Budućnosti – duel dva najveća crnogorska kluba igra se u srijedu pod Goricom i biće ujedno najveći mogući test obje serije Sutjeske, i pobjeda i bez primljenog gola.

Jer, Budućnost je jedina ekipa koja je ove sezone porazila Sutjesku, i to dva puta u Kupu, ukupnim rezultatom 3:0.

Ako do kraja jeseni ostvare obje pobjede – protiv Budućnosti i Koma u Podgorici, Nikšićani će postati apsolutni rekorderi po broju uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni u samostalnoj Crnoj Gori (11).

Toliko pobjeda u nizu za sada ima samo Budućnosti, ali u dva prvenstva – četiri na zatvaranju sezone 2010/11 i sedam na otvaranju sezone 2011/12.

Sutjeska je, takođe, još nije izgubila ove sezone i u sjajnom je nizu bez poraza – 17 mečeva zaredom Nikšićani ne znaju kako je biti poražen.

Za rekord u toj kategoriji moraće, međutim, još da izdrže – Budućnost je u sezoni 2007/08 vezala 21 meč bez poraza, dok Mogren tri godine kasnije nije izgubio 19 mečeva zaredom.

Ako ostanu neporaženi protiv Budućnosti i Koma Rakojevićevi izabranici završiće polusezonu bez poraza, što je do sada uspjelo samo Budućnosti Miodraga Grofa Božovića 2006.

Bonus video: