Silvio Berluskoni je još prije 30 godina želio Superligu

Dok je Berluskoni bio vlasnik, Milan je pet puta bio prvak Evrope. Sada je vlasnik drugoligaša Monce, koja je četvrta u Seriji B i ima priliku da se bori za Seriju A

5135 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo otkrio je da je bivši vlasnik Milana Silvio Berluskoni bio prvi koji je razmišljao o osnivanju evropske fudbalske Superlige, i to još prije više od trideset godina.

"Berlusloni je o tome razmišljao još 1988. godine. On nije mogao da zamisli da njegov klub bude eliminisan nakon samo jedne utakmice. Tada je govorio da želi stalno da gleda najbolje klubove na San Siru i drugačiji fudbal", izjavio je Kapelo za italijanski Skaj sport.

Kapelo je u Milanu proveo veliki dio svoje trenerske karijere.

Dok je Berluskoni bio vlasnik, Milan je pet puta bio prvak Evrope. Sada je vlasnik drugoligaša Monce, koja je četvrta u Seriji B i ima priliku da se bori za Seriju A.

Nedavno osnovani projekat Superlige propao je za manje od 72 sata nakon što su Uefa i Fifa, te nacionalni savezi zaprijetili oštrim sankcijama.

Prvo je Superligu napustilo šest klubova iz Premijer lige, a potom i Atletiko Madrid, Inter, Milan, pa su u njemu ostala još samo člana - Real Madrid, Barselona i Juventus.

Bonus video: