Mornar u direktnom duelu nadigrao Arsenal i preuzeo prvo mjesto

Nakon Koma, Mornar slavio i protiv Arsenala, u Tivtu sa 4:0 i preuzeo je poziciju lidera

9154 pregleda 8 komentar(a)
Mornar sve bliže promociji u prvoligaša, Foto: FK Mornar
Mornar sve bliže promociji u prvoligaša, Foto: FK Mornar

Mornar je sada apsolutni favorit za pobjedu u Amplitudo 2. CFL-u i prelazak u društvo najboljih domaćih ekipa.

Barani su u Tivtu nadigrali Arsenal, slavili sa 4:0 i preuzeli su lidersku poziciju pošto sada imaju dva boda više od Tivćana.

Domaća ekipa je krenula ofanzivno, ali su gosti poveli iz prvog izlaska na polovinu Arsenala - Đorđević je iskoristio uspavanost dvojice štopera u 5. minutu

Pokušao je Arsenal da odgovori ali je šut Rjoju Tačibane prošao tik pored lijeve stative u narednom napadu.

Gosti su drugi izlazak naprijed krunisali novim pogotkom, ovog puta glavom je pogodio Idrizović u 17. minutu.

Još dva napada su u prvom poluvremenu organizovali gosti i oba uspješno, pa je na poluvremenu rezultat bio 4:0. Pogađali su Pepić u 41. i Škrijelj u drugom minutu nadoknade poluvremena.

I u prehodnom kolu je Mornar sa 4:0 dobio jesenjeg viceprvaka Kom, pa su Barani pokazali da su kvalitetniji od konkurencije i favoriti su u posljednjih šest kola.

Igalo je dobilo Drezgu sa 4:1, iako je Koprivica nakon vodećeg gola sa penala u 9. minutu, 20 minuta kasnije isključen. Gosti su izjednačili u finišu poluvremena golom Rakočevića, i činilo se da su bliži trijumfu.

Ipak, domaća ekipa je dobila krila pogotkom Maraša u prvom minutu nastavka a potom je gol postigao Redžović (53) i opet Maraš u 88. minutu.

Grbalj i Berane su igrali 2:2. Gosti su poveli, domaćin je preokrenuo pogocima Popovića u 52. i 68. minutu, da bi bod Berancima donio Globarević u 82. minutu.

Ibar je slavio u Bijelom Polju sa 1:0, pa je drugim vezanim trijumfom praktično obezbijedio opstanak u ligi. Strijelac u 63. minutu bio je Bujiša.

Sa četiri utakmice bez poraza, a trećom pobjedom u tom niui, Bokelj je takođe na 35 bodova kao i Ibar. Bokelj je danas slavio na gostovanju Komu sa 1:0, golom Globarevića u 67. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: