Osnivač Spotifaja ne odustaje od kupovine Arsenala

Arsenal se trenutno deseti na tabeli Premijer lige, a sezonu bi mogao da završi na najlošijoj poziciji još od sezone 1994/95. kada bio na 12. mjestu

4005 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osnivač i izvršni direktor muzičke platforme Spotifaj (Spotify), Šveđanin Danijel Ek rekao je danas da je vrlo ozbiljan u namjeri da preuzme vlasništvo nad fudbalskim klubom Arsenal.

"Vrlo sam ozbiljan. Prikupio sam sredstva za ovo. Želim da sadašnjim vlasnicima kluba predstavim zanimljivu ponudu i nadam se da će me saslušati", rekao je Ek u intervjuu američkoj televiziji CNBC.

Vlasnici Arsenala Sten i Džoš Kronke juče su saopštili da su "100 odsto posvećeni klubu" i da ga neće prodati.

"Nismo dobili nijednu ponudu i nećemo se time baviti", saopštili su vlasnici kluba.

Ek je rekao da nije očekivao da će se sve desiti odmah, osvrćući se na izjavu vlasnika Arsenala da ne namjeravaju da prodaju bilo kakav udio.

"Pripremio sam se za ideju da to može da bude dug put", rekao je EK.

Arsenal se trenutno deseti na tabeli Premijer lige, a sezonu bi mogao da završi na najlošijoj poziciji još od sezone 1994/95. kada bio na 12. mjestu.

Londonski tim je 13 puta bio šampion Engleske, a posljednju titulu osvojio je 2004. godine. Do kraja ove sezone igraće u polufinalu Lige Evropa protiv španskog Viljareala.

Osvajanjem titule u Ligi Evropa Arsenal bi za sljedeću sezonu osigurao nastup u Ligi šampiona.

Lošim sportskim rezultatima kluba pridružila se i kontroverzna ideja o pokretanju Superlige Evrope. Arsenal je bio jedan od 12 osnivača Superlige, zajedno sa još pet engleskih klubova - Mančester junajtedom, Mančester sitijem, Liverpulom, Čelsijem i Totenhemom.

Svih šest engleskih timova povuklo se iz lige prošle nedjelje, samo dva dana nakon što je ona zvanično predstavljena.

Više od 1.000 navijača Arsenala protestovalo je u petak ispred stadiona "Emirejts" pre meča Premijer lige protiv Evertona, pozivajući vlasnike da odu iz kluba.

"Moj fokus je na navijačima i pokušaju da vratim ovaj klub na put stare slave. Ja sam prije svega navijač i želim da ovaj klub napreduje", zaključio je Ek.

Bonus video: