Odbio da potpiše zapisnik, jer su ponudili samo Đurovića za kandidata

Predsjednik Trenerske organizacije Udruženja klubova FSCG - jug Stanko Dumnić kaže da je odbio da potpiše zapisnik sa sjednice gdje je za predsjednika regije predložen Mihailo Đurović, jer rok za prijavu kandidata ističe tek 4. maja

9066 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Izborna Skupština trenerske organizacije Udruženja klubova FSCG - Jug, koja je održana juče - nelegalna je i nevažeća, tvrdi predsjednik te organizacije Stanko Dumnić u saopštenju koje je dostavio redakciji.

Trenersko udruženje nekadašnje Južne regije trebalo je, između ostalog, da izabere delagata koji će je predstavljati i koji će glasati na predstojećoj Izbornoj Skupštini Udruženja klubova FSCG - jug.

"Sedam delegata je održalo sjednjcu i trebali smo da damo naš predlog za predsjednika Udruženja klubova FSCG - jug od predloženih kandidata. Ova tačka je, međutim, bila potpuno čudna. Prijave kandidata se za predsjednika UK FSCG-jug se primaju do 4. maja, a mi smo već sada trebali da damo svoj predlog, iako zvanično nijesmo na papiru dobili ničiju kandidaturu", smatra Dumnić, koji je kao predsjednik Udruženja klubova na jugu odbio da potpiše zapisnik.

"Nezvanično, naša podrška trebalo je da ode sadašnjem i već tri mandata predsjedniku nekadašnje Južne regije, g-dinu Mihailu Đuroviću. Ja kao predsjednik nepostojeće trenerske organizacije - zvanično, već skoro dvije godine na svim nivoima u FSCG, bio sam protiv kandidature Đurovića, dok je šest delegata glasalo za njega. Na kraju, ova sjednica je mogla biti zakazana samo po isteku roka za prijem pismenih prijava kandidata za mjesto predsjednika Južne regije, to jest poslije 4. maja 2021 godine, tako da je nevažeća i ja nisam potpisao zapisnik sa nje", istakao je Dumnić.

Mihailo Đurović je predsjednik Udruženja klubova FSCG - jug, a predstavnik Grblja Nenad Maslovar najavio je da će se kandidovati za predsjednika.

Bonus video: