Siti pobjeđuje na sve načine: Silva riješio meč sa Vest Hemom

"Građani" savladali "čekićare" pogotkom Španca u 83. minutu
56 pregleda 0 komentar(a)
David Silva Mančester siti, Foto: Reuters
David Silva Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2017. 18:09h

Mančester siti je opet imao skoro 80 odsto posjeda lopte, opet je u većem dijelu meča imao rezultat koji mu ne odgovara, i opet je, kao i u prethodnih nekoliko mečeva, došao do pobjede u finišu.

Siti definitivno više ne pobjeđuje tako lagano kao do prije nekoliko sedmica, a sada je žrtva Vest Hem na "Etihadu" - bilo je 2:1 za lidera, iako su "čekićari" imali gol prednosti na poluvremenu kada je pogodio Anđelo Ogbona.

"Građani" su sačuvali osam bodova prednosti u odnosu na Mančester junajted pred gradski derbi, a preokret su im donijeli Nikolas Otamendi i David Silva.

Argentinac je izjednačio u 57. minutu na pas Gabrijela Žezusa, a 14. trijumf Sitiju u sezoni donio je Silva akrobatskim udarcem nakon fantastične asistencije Kevina de Brujnea.

"Dobro smo otvorili utakmicu, a onda počeli da gubimo strpljenje, jer je protivnik uradio sve da ubije ritam. Kasnije smo se borili na sve načine, tražili gol i srećan sam što smo pobijedili, jer ovakvi trijumfi pokazuju ko ste i kakav vam je karakter. Bio je ovo meč sličan onim prethodnim, kada smo morali da zaradimo tri boda", rekao je Pep Gvardiola.

Vest Hem je u sudijskoj nadoknadi imao veliku šansu da izjednači.

"Mislim da smo nakon svega zaslužili remi. Branili smo se veoma dobro, mnogo bolje nego u ranijim utakmicama, a i naš golman je bio odličan. Na kraju, zadovoljan sam partijom, u većem dijelu meča smo imali rezultat koji želimo", istakao je menadžer Vest Hema Dejvid Mojes.

U prvom meču nedjeljnog programa Bornmut i Sautempton su podijelili bodove - bilo je 1:1.

Domaćin je poveo golom Škota Rajana Frejzera u 42. minutu, ali je Čarli Ostin u 61. donio remi "svecima".

Rezultati

Mančester siti - Vest Hem 2:1

Otamendi 57, David Silva 83 - Ogbona 44.

Bornmut - Sautempton 1:1

Frejzer 42 - Ostin 61.

Subota

Arsenal - Mančester junajted 1:3

Brajton - Liverpul 1:5

Everton - Hadersfild 2:0

Lester - Barnli 1:0

Stouk - Svonsi 2:1

Votford - Totenhem 1:1

VBA - Kristal Palas 0:0

Čelsi - Njukasl 3:1.

Bonus video: