Heroj Brinjoli: Samo sam zatvorio oči i bacio se kao golman

"Ušao sam u kazneni prostor zatvorio oči i skočio sam. To je više ličilo na bacanje golmana nego na skok i udarac glavom", kazao je junak Beneventa
75 pregleda 0 komentar(a)
Brinjoli, Foto: Reuters
Brinjoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2017. 15:11h

Stupce svjetske štampe punile su priče o čudnoj istoriji, tačnije prokletstvu Beneventa, te podatak da je najgora ekipa u istoriji liga petice (najjače evropske lige).

Naravno, bilo je i predloga kako izići iz krize i osvojiti prvi bod, čak i od poznate hrvatske manekenke...

Ipak, sve to je malo kakvu je buru izazvao golman malog kluba iz Serije A, Alberto Brinjoli!

Ime je koje je od danas upisano u sportske anale. Taj 26-godišnji golman u osam nastupa u Seriji A nije uspio da sačuva mrežu, ali jeste da postigne evrogol u 95. minutu i donese istorijski bod svom timu na najvećoj mogućoj pozornici - utakmicom prortiv giganta Milana!

"Komplikovano mi je da opišem šta se zaista dogodilo. Jednostavno sam krenuo prema njihovom golu i nadao se najboljem. Srećan sam zbog naših naviajča, ekipe i predsjednika. Isuviše bi bilo egoistično da potenciram sebe, ovo je uspjeh ekipe!

"Gubili smo 2:1 i krenuo je 95. minut. Šta smo mogli izgubit?! Ušao sam u kazneni prostor zatvorio oči i skočio sam. To je više ličilo na bacanje golmana nego na skok i udarac glavom. A bilo bi zaista užasno d asmo izgubili i ovu utakmicu, nakon što smo tako ćčesto gubili u posljednjim sekundama. E danas se sve okrenulo u našu korist", zaključio je strijelac prvog, istorijskog boda u istoriji Beneventa u fudbalskoj eliti.

A snimci nevjerovatnog radovanja Brinjolija i saigrača su svakako preplavili sve svjetske medije.

Bonus video: