Petrovac šokirao Budućnost, šampion u lošem momentu pred polufinale Kupa

Sada je OFK Titograd "betoniran" na začelju tabele, Petrovčani imaju velike šanse da igraju baraž, iako su od sedmog do 31. kola bili na dnu, a u jednom trenutku i otpisani

10341 pregleda 16 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Kakva senzacija pod Goricom - Petrovac je savladao šampiona Budućnost 2:0 i napravio možda i presudan korak u borbi za opstanak.

Sada je OFK Titograd "betoniran" na začelju tabele, Petrovčani imaju velike šanse da igraju baraž, iako su od sedmog do 31. kola bili na dnu, a u jednom trenutku i otpisani.

Ipak, pokrenuli su se na vrijeme, a zahvaljujući i užasnoj situaciji i formi Titograda (bez pobjede 11 kola), finiš prvenstva dočekuju van zone ispadanja.

Budućnost je, s druge strane, u padu, doživjela je drugi vezani poraz pod Goricom (izgubila je od Podgorice), poražena je i od Zete u gostima u prvom meču polufinala Kupa (2:1)...

U srijedu je revanš, podgorički "plavi" nisu u dobrom momentu.

Utakmica u Podgorici donijela je dosta uzbuđenja pred oba gola i šansi (Božović je imao zicer u petom minutu za domaće), a gosti su iz dvije odlične ofanzivne akcije došli do zlatnih bodova.

Mirza Đurđević je u 63. minutu efektnim udarcem sa ivice šesnaesterca iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni ugao, da bi četiri minuta kasnije Rjoja Tačibana glavom na centaršut Merdovića kompletirao senzaciju tima koga vodi Nenad Vukčević, bivši napadač i trener Budućnosti.

Petrovac je ostvario treću pobjedu u posljednja četiri kola, a na prethodnih sedam utakmica poražen je samo jednom, i to od Sutjeske.

Bonus video: