Italija: Prvak je poznat, a velika borba vodiće se za plasman u Ligu šampiona

Atalanta, Milan, Juventus, Napoli i Lacio konkurišu za preostala tri mjesta, koja vode u Ligu šampiona naredne sezone

3431 pregleda 0 komentar(a)
Da li će igrati u Ligi šampiona naredne sezone: Fudbaleri Juventusa, Foto: Reuters
Da li će igrati u Ligi šampiona naredne sezone: Fudbaleri Juventusa, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera od juče su i zvanično šampioni Italije - "neroazuri" četiri kola prije kraja imaju nedostižnih 13 bodova više od drugoplasirane Atalante i prvi put poslije 2010. godine najbolji su tim na Apeninima.

Tim Antonija Kontea igraće naredne sezone u Ligi šampiona, a osim njih Seriju A će predstavljati još tri ekipe. Na pozicijama koje vode u to takmičenje trenutno su Atalanta, Milan i Juventus, koji imaju po 69 bodova. Šansu imaju i pokušaće da je iskoriste petoplasirani Napoli (67 bodova) i šestoplasirani Lacio (64 boda i utakmicu manje), pa nas do kraja sezone očekuje uzbudljiva borba za preostale tri karte za Evropu.

Djeluje da najteži raspored do kraja sezone imaju Juventus i Milan, koji će u narednom, 35. kolu, odigrati meč u Torinu, nakon kojeg bi neke stvari mogle biti jasnije. Lacio gostuje Fiorentini, a Napoli Speciji. Biće to teški dueli za "nebesko-plave" i Napolitance budući da Fiorentina i Specija vode borbu za opstanak. Atalanta gostuje Parmi, koja će sljedeće sezone igrati u Seriji B.

U 36. rundi ekipu Juventusa očekuje neugodno gostovanje ekipi Sasuola, dok će Milan igrati u gostima protiv Torina. Napoli je domaćin Udinezeu, Lacio na "Olimpiku" igra sa Parmom, a Atalanta je domaćin Beneventu, koji se, takođe, bori za opstanak i do kraja sezone mu je svaki meč bitan.

Potom, u 37. kolu Juventus na domaćem terenu igra veliki derbi protiv Intera. "Neroazuri" će biti rasterećeni, ali će im meč protiv velikog rivala - bez obzira na to što su već šampioni - biti dodatani motiv.

I Lacio će u 37. rundi igrati derbi i to gradski, protiv Rome, dok će Milan dočekati Kaljari, još jednu ekipu, koja se bori da izbjegne selidbu u niži rang. Atalanta gostuje Đenovi, a Napoli Fiorentini.

U periodu između 37. i posljednjeg 38. kola Lacio će na svom terenu odigrati ranije odloženi meč 25. kola protiv Torina.

I na kraju u posljednjem kolu igra se derbi, koji bi jednu ekipu mogao da ostavi u zoni Lige šampiona, a drugu da eliminiše iz Top 4 - riječ je o duelu u Begamu, gdje će igrati Atalanta i Milano.

Juventus će sezonu zaključiti gostovanjem Bolonji, Lacio gostuje Sasuolu, a Napoli je domaćin Veroni.

35. kolo (8. i 9. maj)

Specija - Napoli

Fiorentina - Lacio

Parma - Atalanta

Juventus - Milan

36. kolo (11, 12. i 13. maj)

Napoli - Udineze

Atalanta - Benevento

Lacio - Parma

Sasuolo - Juventus

Torino - Milan

37. kolo (15, 16. i 17. maj)

Đenova - Atalanta

Juventus - Inter

Roma - Lacio

Fiorentina - Napoli

Milan - Kaljari

18. maj

Lacio Torino - odloženi meč 25. kola

38. kolo (23. maj)

Atalanta - Milan

Bolonja - Juventus

Napoli - Verona

Sasuolo - Lacio

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: