Bejl je igrač svjetske klase

Velšanin juče postigao tri gola u pobjedi Totenhema nad Šefild junajtedom

5401 pregleda 4 komentar(a)
Bejl proslavlja treći pogodak na meču, Foto: Reuters
Bejl proslavlja treći pogodak na meču, Foto: Reuters

Proteklog vikenda u Premijer ligi bilo je veoma uzbudljivo - Mančester siti slavio je u subotu na gostovanju Kristal Palasu 2:0 i došao na korak od titule. "Građani" su se nadali da će Liverpul u nedjelju slaviti na gostovanju Mančester junajtedu i zvanično im dodijeliti šampionski pehar, ali do toga nije došlo, jer veliki derbi između Junajteda i Liverpula nije odigran. Pristalice "crvenih đavola" uletjele su juče na teren "Old traforda" u znak protesta protiv vlasnika, američke familije Glejzer, pa je meč nakon vijećanja odložen. A kada će biti odigran još uvijek nije poznato.

I dok su u Mančesteru u popodnevnim časovima glavnu riječ imali navijači, u Londonu je veče obilježio Garet Bejl. Velšanin je u pobjedi Totenhema nad Šefild junajtedom 4:0 postigao het-trik i nagovijestio da bi do kraja sezone mogao da ima bitnu ulogu.

Bejl je juče stigao do sedmog het-trika u karijeri, a trećeg u dresu Totenhema. Posljednji put u u dresu Sparsa tri gola na jednom meču postigao je 2012. godine protiv Aston Vile. Prvi het-trik u dresu kluba iz Londona upisao je 2010. godine u porazu od Intera (4:3) u Ligi šampiona.

Garet Bejl
foto: Reuters

"Sjećam se posljednjeg het-trika u dresu Totenhema - u gostima protiv Aston Vile. Bilo je davno, ali uvijek je lijepo postići tri gola na jednom meču. Ipak, najbitnije je da smo pobijedili i osvojili nova tri boda", rekao je Bejl nakon utakmice.

Dva gola postigao je nakon dodavanja Serža Orijea, a kod jednog pogotka asistirao mu je Son.

"Orije je odigrao sjajan meč. Da je upisao i treću asistenciju dozvolio bih mu da loptu odnese kući", kazao je Bejl, koji je po završetku utakmice uzeo loptu.

Jučerašnjim trijumfom Totenhem se probio na peto mjesto. "Pijevci" imaju 56 bodova, pet manje od Čelsija, koji je u zoni Lige šampiona.

"Mislim da idemo u pravom smjeru. Kada pobjeđujemo, onda smo svi srećni, jer stvaramo pobjednički mentalitet", objasnio je Bejl nakon meča.

Bejl je u Totenhem stigao na pozajmicu iz Reala. Kod Žozea Murinja nije se naigrao, ali kod mladog Rajana Mejsona dobija priliku. I koristi je.

"Bejl je igrač svjetske klase - dokazao je to tokom prethodnih godina", objasnio je menadžer Totenhema, Rajan Mejson.

Mnogi se pitaju da li će Bejl po završetku sezone ostati u klubu.

"O tome ćemo razgovarati kad se sezona završi. Naš prioritet je sljedeća utakmica", kazao je Mejson.

A sljedeća utakmica je u subotu u gostima protiv Lidsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: