Atletiko u narednom kolu gostuje Barseloni, Real domaćin Sevilji: Uzbudljiva šampionska trka u Španiji

Do kraja sezone ostala još četiri kola. Atletiko na prvom mjestu ima dva boda više od Reala i Barselone, a šest od Sevilje, koja ima meč manje

6363 pregleda 6 komentar(a)
Fudbaleri madridskog Atletika, Foto: Reuters
Fudbaleri madridskog Atletika, Foto: Reuters

U španskoj La Ligi do kraja sezone ostala su još četiri kola, a već u sljedećem četiri ekipe iz vrha igraju međusobne mečeve - Barselona je domaćin Atletiku, dok će Real Madrid ugostiti Sevilju.

La Liga odavno nije bila ovako neizvjesna, jer se u samom finišu četiri ekipe bore za titulu, a razlika između prvog Atletika i četvrtoplasirane Sevilje iznosi šest bodova (Sevilja ima meč manje, koji će odigrati večeras).

Atletiko je, dakle, lider sa 76 bodova - "kolćonerosi" imaju dva boda više od Barselone i Reala, a već u narednom kolu gostuju Barseloni, koju su u prvom dijelu sezone savladali 1:0 u Madridu. Eventualni uspjeh na "Nou Kampu" približio bi "kolćonerose" tituli, koju čekaju od 2014. godine.

Meč u Barseloni na programu je u subotu, dok će Real i Sevilja igrati u nedjelju. I taj meč je od velike važnosti, a pobjednik tog meča i dalje će biti u igri za šampionski pehar.

Nakon toga ostaju još tri kola do kraja šampionata. U 36. rundi Barselona gostuje Levanteu, Sevilja je domaćin Valensiji, Atletiko Sosijedadu, a Real gostuje Granadi, koja je prethodne sedmice iznenadila Barselonu i slavila 2:1 u Kataloniji.

U pretposljednjem 37. kolu Atletiko je domaćin Osasuni, Real Madrid igra u gostima protiv Atletik Bilbaa, Barsa je domaćin Selti, a Sevilja gost Viljarealu.

Posljednje kolo bi moglo da odluči šampiona. Barselona gostuje Eibaru, Atletiko Valjadolidu, dok je Real domaćin Viljarealu, a Sevilja Alavesu.

35. kolo (8. i 9. maj)

Barselona - Atletiko Madrid

Real Madrid - Sevilja

36. kolo (11, 12. i 13. maj)

Levante - Barselona

Sevilja - Valensija

Atletiko Madrid - Sosijedad

Granada - Real Madrid

37. kolo (16. maj)

Atletik Bilbao - Real Madrid

Atletiko Madrid - Osasuna

Barselona - Selta

Viljareal - Sevilja

38. kolo (23. maj)

Eibar - Barselona

Real Madrid - Viljareal

Sevilja - Alaves

Valjadolid - Atletiko Madrid

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: